tisdag 14 oktober 2008

Liten förvaring

Plånbok, sminkväska, pennskrin, miniväska, sygrejsbehållare..... ja nåt har jag sytt i alla fall. :-) Ville bara testa och se hur en sådan här förvaring blev och den blev ju helt okej. Jag behöver verkligen massor av förvaringar och det gör ju liksom inget att de är lite färgglada och roliga. Det är ju också ett perfekt sätt att använda upp alla små tygbitar som hela tiden blir över. Nu sydde jag denna foderlös, men nästa gång skall jag pröva att sy fast foder. Undrar just hur man gör med dragkedjan då?? Jag får pröva mig fram helt enkelt.

Material:
Bomullstyg från IKEA. Röd liten dragkedja som jag faktiskt inte minns var jag fick den ifrån men det kan ha varit Myrorna.
Mönster:
Enklast tänkbara. En avlång fyrkant.
Sömnadsbeskrivning:
Måtta tygbiten efter dragkedjan. Kasta kanterna. Sy fast dragkedjan först i ena och sen i andra kortänden (vik in dragkedjans flärpar). Sy ihop de båda långsidorna.

:-)
Jag har med leenden på läpparna läst era kommentarer från mitt inlägg igår (tack förresten alla). Håller i princip med om det där med mamma-matchning. Skulle själv aldrig gå omkring med mina barn så till vardags. Men när det är något så speciellt som bröllop kan man ju sväva ut lite, liksom för en gång skull :-) :-) Sen är det ju det där med att visa sig på bild. Är inte så förtjust i den tanken egentligen. Samtidigt som man är helt inkonsekvent och utan att rådfråga de stackars små personerna i fråga öser ut bilder på sina barn :-). Det blev en kompromiss med en bild på mig själv i profil... Kanske inte så konstigt att ni flesta hade tänkt mig som blond då jag exponerat mina lintottar i den grad jag gjort. Och ni skall veta att jag har en MASSA ideér om hur ni alla andra ser ut också :-) :-) :-) (Dessutom skall det ärligen erkännas att jag faktiskt egentligen, naturligt, är "mörkblond", men att jag oftast uppenbarar mig som mörkbrun även om jag också påträffats svarthårig, rödhårig och platinablond :-)).

9 kommentarer:

Retro Elephant sa...

Snygg necessär! Jag skall sy ett litet pennskrin med dragkedja till mig själv men har ångest för fodret. Kommer du på en bra lösning så vet du vem du skall tipsa sen :D

Jag trodde också att du var blond, det är kul att se en bild på de som är bakom bloggarna. Själv har jag inte lagt upp någon bild där jag syns, tror mitt finger kommit med på någon bild :)

//Lina

e.ko sa...

snygg!!
kul å testa på nå nytt:)
min bild av dej har faktiskt varit åt brunhårig;)
kanske känns så bara för jag ser nu, vad vettja jag:-
men kul iaf å se:)

må så gott!!

kram erika

Susanna sa...

Kul att testa något annat än kläder ibland. Tror också att om man övar svåra saker som dragkedjor på icke-kläder så blir det lättare sen när man syr det i kläder! En win-win-situation liksom.

Fin lite väska blev det!

Hello sa...

Kolla min blogg; klicka på etiketten Fodral. I flera inlägg länkar jag till en helt suverän tutorial på att sy precis såna här små fodral med dragkedja och foder.

Snygg var den!

GoSi sa...

Snygg! Visst är det kul att variera kläder med annat smått och gott:)

Sygryn sa...

En fin liten färgklick!!! Hade också föreställt dig som blond, säkert för att dina små knoddar är så ljusa. Jag har heller inte lagt ut någon bild på mig live än..Vi får väl se om det blir någon gång!

s n o r k sa...

Jättefin!
och jag trodde nog att du var brunhårig....faktiskt!
Kram!

tisa sa...

fin liten förvaring :) jag kommer oxå få sy lite förvaringar snart, har en hel påse med "tygspill" :) mina randiga mössor tar jag 150kr för barnmössor och 200 för vuxenmössa. sen får beställaren själv välja öronlappar eller ej och hur toppen ska vara :)

Kaoz sa...

Så fin den ble. Flotte farger. Herlig fargeklatt å ha i vesken, og veldig praktisk til smått og godt:)