lördag 6 september 2008

Byx-struck!!

Ja, jag har verkligen blivit helt byx-galen på sistone!! Det är bara SÅÅÅÅ roligt att sy byxor! Superenkelt och i jämförelse blixsnabbt (till och med för klantiga och långsamma mej :-) :-)). Byxor är också härligt unisex och förändrar väldigt mycket i outfiten på direkten. Av fräcka byxor blir man genast väldigt tuff!!!

Material:
Jag visste direkt att detta tyg skulle bli ett par byxor när jag såg det på Emmaus!!!! Det kunde bara INTE motstås. Jag älskar det. Det har legat i sykrypinnet och endast inte klipps till pga väntan på det rätta mönstret (som nu äntligen har blivit som jag ville). Synd bara att det inte var en större tygbit... Det kvarvarande kan dock räcka till en vårjacka så småningom. Ser framför mig en kort, tuff jacka, gärna också med muddar... Den vita muddväven kommer på tal om mudd från min lokala syaffär, nämligen MH:s Tyger!

Mönster:
Mitt älskade nya muddbyxemönster som jag fortfarande inte namngett (vet inte varför det var så svårt denna gång...). För första gången prövade jag mönstret i stumt tyg och det gick ju bra. trodde emellertid först att jag hade sytt på midjemudden åt fel håll, dvs medsömmen fram, men efter närmare koll nu i kväll inser jag att det har jag inte. Kanske bara att dessa blev lite, lite korta i livet. Konstigt då jag inte alls upplevde det så när jag gjort trikåbyxor i samma mönster....

Maskiner och inställningar och sömnadsbeskrivning:
Se mina övriga byxor!

:-)
Idag fick jag ÄNTLIGEN min symentorskonsultation!! Tusen tack snälla ömma moder för alla dina ovärdeliga tips om foderoch blixtlåssömnad!!! Jag kan därför faktiskt återvända till mina jackprojekt nu. Kanske skall försöka få sytt lite grann redan nu i kväll för i morgon kommer jag inte att hinna någon sömnad. Skall nämligen gå på bio och se Lou Reeds "Berlin" som går endast några föreställningar här i Göteborg, och det vill jag INTE missa :-). Det har för övrigt varit en jättehärlig lördag med musikstund för de minsta i en barnbokhandel, spring i ösregn, lunch på restaurang, promenad i solsken, mys på gården med fika och lek och trevligt besök av moder med man, moster, kusin och tjejernas lilla 1-års-syssling! Och så stortvättar jag i kväll, vilket ger pedanten i mig belåtenhet (jag borde kanske söka för sånt där?). Ha en fortsatt trevlig lördag alla!!!
:-) :-) :-)

31 kommentarer:

Erica sa...

oh gud! sa jag högt när jag såg bilden på dessa byxor! De är nog faktiskt de snyggaste muddbyxor jag sett, det vågar jag faktiskt lova. Vilket tyg och med ditt mönster. Helt enkelt perfekta!

gosi sa...

Wow, vilka snygga brallor! Gillade på direkten...supermycket!!!

Helena sa...

Jättesnygga byxor! Gillar modellen med pös nertill.

Oj, oj vad du har hunnit mycket idag!

Heilt spesiell sa...

*bøyer meg i støvet* Skal si du lager mye fint om dagene!!Fytti.Digger fasongen på buksene dine.

Anonym sa...

Hej, som "ny" i blogg världen har jag kikat på din blogg ett tag och nu vill jag säga, UNDERBART jag kan ha samma känsla när jag ser ett tyg och nu i kväll när jag ser dina byxor så vet jag. Jag har ett lila bomullstyg med vita typ lövkonturer som också är vad jag kallar haremsbyxor. Jag bara kände det, vart har jag det tyget??
Roligt ialla fall att titta på din sida. Hälsningar Karin

sygryn sa...

Superläckra! Förstår din känsla!Kul att du fått råd och tips med jackorna! Lycka till!

Lyckopinglan sa...

Kanonläckra byxor!!! Har följt din blogg ett tag. Man blir alltid inspirerad när man tittar in och glad av dina färgglada alster! Mycket duktig på att blogga är du oxå. Hoppas det är ok för dig att vara med på min länklista?

á Yeliqa sa...

Åh vilka UNDERBARA byxor!!! Förstår verkligen att du fastnade för tyget och resultatet blev ju kanonbra:)

Skönt att du kan komma vidare med dina jackprojekt:) Alltid bra när man har någon man kan rådfråga och din mamma verkar ju kunna det mesta :D

Anonym sa...

vilka härliga byxor!!!!!!!!

Strömming sa...

Nu har du gjort det igen!! Överträffat dig själv! Suuuperfiint! Älskar dem! Hoppas knoddarna också gör det, trots att de inte är rosa!

Anonym sa...

Superhärliga. Jag hade aldrig tänkt byxor om jag sett tyget i en affär. Tur att du gjorde det för det var verkligen en bra idé. Det är ofta som andra hittar bra modeller till tyger som jag kör fast på. Bra jobbat.
/klockarbarn

OttoPippi sa...

Tack ni alla för värmande kommenatrer!!!! Ser också ett gäng nya namn här! Jättekul!!! Välkomna "hem till mig"! Så kul med ännu fler i bloggvärlden att sömnads-följas-åt med :-) :-)

Kalunji040 sa...

så fräcka dom är. Jag gillar "pöset". Ska nog också pösa till mina byxor framöver.

ildana sa...

Jag tycker också helt supermycket om dessa byxor! Härligt tyg och underbar modell!
(Jag hoppas det är ok att jag länkar till din blog från min, du lagar så fina saker :) )

Anonym sa...

Måste också stämma in i kören. Det var fenomenalt!! Får jag fråga om tyget är stretchigt eller stumt?

Retro Elephant sa...

Snygga brallor

//Lina

OttoPippi sa...

MinMina - Tyget är stumt!! :-) :-)

Kort og Søm sa...

For et fantastisk stoff på en fin bukse! :o)

mustafa sa...

väldans fina brallor som kommer sprida glädje i götet!

prickig design sa...

Härliga brallor!Älskar ditt mönster, verkligen!!!
Kul!

KlaramedK sa...

OJOJOJ va jag diggar det där tyget!! och muddbrallorna blev döläckra!!

jag vill oxå sy lite muddisar nu! =)

Hello sa...

Vilka härliga byxor att lysa upp i det höstmörker som plötsligen imorse kändes väldigt nära här norröver!

Mannagryn sa...

Så fina! Gillar ditt mönster blir fint pös och tyget är jätte fint till.

Gulligan sa...

Vilka läckra brallor!!!

jenny sa...

Jättefina byxor. Jag gillar verkligen det baggiga. Juste tyg också.

Anonym sa...

Förstår att du gillar tyget - jättesnyggt och så fian byxor. det blir en läcker knodd som har dessa på sig.

lilla hjärtat sa...

Så fräcka, instämmer i kören. Kul när man nått fram till ett mönster man är nöjd med. Länkar till din härliga sida.

Lallis/Helene sa...

Vilka snygga byxor! Tyget var jättefint och mönstret har du ju fått till kanonbra. Du har fått en utmärkelse i min blogg :)

linnzan sa...

Gud vilka snygga byxor! Förstår att du tycker att det är kul när de blir så fina. Och modellen du har gjort är ju kanon med pöset nedtill!

Anonym sa...

snygg modell....o vilket tyg sen då ? Helt otroligt snygga är de....wow ! ser framemot bilder på jackan :-)

Anonym sa...

Underbart tyg :)