måndag 29 september 2008

Annorlunda mössmodell


Ny vecka, nya friska tag! Med betoning på friska denna veckan hoppas jag som var sjuk hela förra.... Alla är dock inte friska, tex inte knoddarnas dagisfröken E. Och eftersom det var vår jourdag i dag så jag har tillbringat hela dagen på knoddarnas dagis. Det har varit jättekul att vara med sina barn i deras vardagsmiljö, men jag kan lova att man är helt slut efteråt, allt ståhej och jag har inte suttit på hela dagen :-) :-) ALL cred till förskolepersonal (bugar, bugar med hatten av :-))!!

För att övergå till sömnaden då - en i mitt tycke jättekul mössa i störtskön modell syddes igår kväll (samtidigt som jag tittade på "Mord i sinnet" med en tv indragen till sykrypinnets dörr :-)). Eftersom den var i storlek 4 år (53 cm) struntade jag i sömsmån till mina tvååringar och det blev preciiis så den passade :-) Den består av en flera gånger vikt yttermössa samt en slät innermössa. Sådana här skall det garanterat göras fler av!

Material:
Yttermössa i mönstrad stretchfrotté från Jofotex. Innermössa av gammal lila t-shirt från tygängel :-)

Mönster:
Allt om Handarbete, nr 10 2008.

Sömnad:
De vikta delarna på yttermössan syddes fast med Coverstitchen. Mössdelar syddes ihop på overlocken. De båda mössorna vändsyddes ihop med overlock.

:-(
Till alla er som har utmanat mig med olika saker, med frågor och med att visa mitt sykrypin och med att utse andra: För det första: Tack!!! Sånt blir man så glad av. För det andra: Förlåt! Jag har jättedåligt samvete för att jag faktiskt antagit många av utmaningarna utan att ha lagt ut dessa inlägg tillbaks. Ville bara säga det! Skall försöka bättra mig. Skall försöka ta mig tid att göra det. Snart.... :-)

:-)
I dag kom mina gröna elefanter!!!! :-) :-) Jag var helt bombis på att det var Give and Get:en när jag sprang iväg till ATG-ombudet, så jag blev lite pafft förvånad! Men glad ändå!! Fast..... de hade gärna fått vara ÄNNU knallgrönare för min del. En aning mörka tyckte jag nog att de var....


30 kommentarer:

Kaoz sa...

så kul!

fante sa...

Vilken häftig modell :-D

Katrin sa...

Det blev ju himla häftigt med spets uppåt och spets neråt.

á Yeliqa sa...

Oj här har det hänt en hel del medan jag varit borta :)
Mössan blev ju jätteläcker. Jag har själv ritat ut mönstret men inte hunnit sy ännu, men jag hoppas att jag hinnner i veckan :)

Skaparstigen sa...

Verkligen kul modell!
Bara en fråga, jag kan ju inte så mycket om sånt, men Coverstitch, är det en annan maskin än overlocken, eller är det nån slags söm?

LittlePoppins sa...

Gud vilka söta ungar!! Och häftig mössa! Jättefin.

e.ko sa...

men gu vikket sött kort du fått till;)
å mössan var ju en rolig variant som ser helmysig ut!!!

hej hej

SKROTdesign sa...

Såg den mössan i tidningen och kommer nog att testa den. Speciellt nu när jag ser hur snygg din blev :)

LinSar sa...

Härlig mössa.Det va mycket fint i nya nr.av AOH

mustafa sa...

oj, jag är förundrad över att den sitter kvar på huvudet, se riktigt stor och toppig ut. tänker lite på hemingways berömda isbergsteknik, att man bara ser 10% och anar resten under ytan.

Y sa...

cool modell! och det riktigt syns hur den uppskattas av knoddarna

Susanna sa...

Haha den ser lite smått galen ut den där mössan! Gillar den!

Susanna sa...

Åh jag vill också ha mina gröna elefanter! (har amningshjärna så tänker inte klart allt jag vill skriva på en gång) Var de så fina som man kunde hoppas på??

Supersöta knoddar ni har!

Jes sa...

Superfin mössa!!! Köpte den tidningen i dag & blev helt förälskad i den mössmodellen. Roligt att du sytt upp den redan. Jag ska nog oxå testa den :)

Kort og Søm sa...

Utrolig kul lue!!!

rino sa...

schyst!
jag sneglade också på det mönstret, vad kul den blev

LumLum sa...

Har också kikat på det mönstret men inte bestämt mig för om jag ska testa det eller inte. Kanske jag gör det nu, när jag ser hur cool din blev. :)

Har inte fått några gröna elefaner ännu, var just och hämtade in dagens post. Men det är npg lika bra det, jag har inte tid att sy den här veckan då vi har kalas här på lördag och det ska städas och bakas tills dess. Fast det är ju alltid roligare att sy... *fniss*

Hello sa...

Åh, jag vill också ha mina gröna elefanter. De har glömt min beställning en gång förut, så nu blir jag jättenervös för att de ska glömma den igen!

Superhäftig mössa!

Heimlaga sa...

Kul mössa! Jag som just avslutat min prenumeration på AoH..

Ett Tu Tre sa...

Häftig mössa, den ser ut som en spiralformad snäcka, och matchar fint med halsduken gör den också. Och gulliga knoddar har du.

Helena sa...

Kul mössa! Måste också testa den modellen!

Anonym sa...

Jag har också tänkt att prova den modellen och nu bara MÅSTE jag ju det, din blev ju helläcker!! Tyget du använt passar ju perfekt till en sådan modell och scarfen till; det blev ju så coolt. Inte konstigt att hon ser nöjd ut! Jag måste bara göra klart mina andra projekt innan jag ger mig på den..
/June på www.junebacken.se

GOBLIgobli sa...

Det var den läckraste mössan jag sett på länge!! :-D Riktig 10-poängare!!

Pysse sa...

När får man kolla vem det är från då? Give and get paketet alltså.. svårt att hålla sig.

Jättehäftig mössa! Kul med annorlunda grejer och färg! Va duktig du är!

Heilt spesiell sa...

Stilig!!

Sygryn sa...

Vilken häftig mössmodell! Och vilket fint kort!:-)

lilla hjärtat sa...

Vilka goa barn i en helt klart annorlunda mössmodell. Den blev inte tung av alla lager tyg?

kia sa...

rolig mössa juh. gillar den skarpt.

linnzan sa...

shit vilken cool modell! åh så söt den är på

cata sa...

Hello from Italy!
The little red hat is absolutely adorable.
Regards,
Cata