torsdag 7 augusti 2008

Opassande outfit!

För ett ganska långt tag sedan nu var Gulligan så himla snäll och skickade mig mönstret till den blus som var utgångspunkten för hennes superfina klänningsmodell (hängde ni med ? :-)). Sedan dess har detta mönster legat i min irl-to-do-hög hemma i sykrypinnet. Nu försökte jag mig alltså på att göra en "egen" klänning utifrån blusen. Och misstänkte att den skulle bli som den blev..., nämligen på toooook för stor halsen :-). Jag kände ändå att jag var tvungen att testsy en klänning först och prova ordentligt på en knodd för att få kunna förbättra mönstret ytterligare.

Mönstret tror jag ursprungligen är tänkt som en hel-singoalla, men jag ville bara ha rynk på ärmarna, därav den stora halsöppningen. Min mamma kom på den briljanta idén att man faktiskt kan sätta två band mellan styckena vid varje axel, så att klänningen vilar på banden över axlarna. Jättebra tips mamma, tack! (Fast det betydde att hela klänningen åkte tillbaka i to-do-högen igen!! Morr!!! Gillar inte ofärdiga grejer med små tråkiga måsten att förbättra dem med!). En positiv överraskning var ändå att jag kunde sy på snedslå över de rynkade ärmarna!!! Det hade jag befarat skulle bli helfult, men det blev det faktiskt inte alls. Är jättesugen på att omarbeta mönstret ytterligare snart!

Material:
Hör och häpna hittade jag detta påslakan hemma hos....... mig själv!!! Hade inte tänkt på att det var ett ganska schysst tyg förrän jag en dag skulle lägga in tvätten! Det hela resulterade i fyra (!) nya påslakan bland tygerna i krypinnet :-). Ärmtyget är en duk köpt för ingenting på torgmarknad i Arvika.

Mönster:
Som sagt snälla Gulligans blusmönster från Allt Om Handarbete, omarbetat till en klänning som inte passar :-)

Maskiner och inställningar:
Overlock till sömmar. TS: 6655, DF: Nästan N, SB: Nästan 2. SL: 2.
Vanlig maskin till rynkning och snedslåkantning

Sömnadsbeskrivning:
Bandkanta ärmar (vilket jag glömde så jag fick sprätta förstås :-(). Sy fast ärmar. Sticka ned sömsmånerna. Bandkanta styckena. Sy sidsömmar. Bandkanta sprund därefter halslinning. Sy i knapp!

!!!
Jag har lovat mig själv att beta av min irl-to-do-hög!!! Jag får INTE påbörja något nytt projekt förrän den är tömd! Är uppenbarligen expert på att påbörja en idé ena dagen för att påbörja nästa andra dagen osv!! Vi får se hur det går. Är det någon med liknande problem som är sugen på att bli utmanad och hänka på och göra samma sak?? :-) :-) :-)

:-(
Under min sysemester har det blivit mycket gott att äta och dricka på kvällarna istället för att sy. Lite VÄL mycket gott upptäckte jag till min fasa när jag ställde mig på vågen i går för att egentligen väga barnen (sedan upptäckte jag de är så stora nu att de faktiskt själva kan stå på en våg, 2 år - vad trodde jag? :-)). Mitt andra löfte till mig själv är därför viktminskning!!! Började med den i går kväll :-) Inget gott, bara sy :-). Minst fyra kilo skall väck :-).

:-)
Nu skall jag gå och färga håret, måste vara fin inför Way Out West i morgon !!! Dessa festivalaktiviteter betyder också att jag inte kommer att blogga igen förrän tidigast på söndag kväll. Svejs!

En bild som skickligt döljer den enorma halslinningen:

16 kommentarer:

LumLum sa...

Även om den inte passar är den väldigt söt. :)

[ LiEmEl ] sa...

hejhej på er igen =)
vad kul o se er i bloggvärlden igen, har självhaft lite halvvila i bloggen ja me... mycket lite gjort mnelite finsn det =)
vad fin klänningen är, jättehärlig modell, har själv funderat på o ge
mej på göra en till stora dottern.
hoppas ni haft en bra ledighet.

Susanna sa...

Håller med lumlum och liemel, även om den är stor så är den väldigt söt! Tänk vad man kan hitta i sina egna skåp! Roligt att göra sånna fynd!

Ha det så skoj på way out west, hade jag haft ork hade jag också gått på festival redan ikväll men jag har bestämt att jag nog måste vila om det ska gå att få ut nått barn!

Y sa...

toksöt! fint kombinerade tyger

LinSar sa...

Synd att den blev så stor i halsen.Bättre lycka nästa gång.Tyget va underbart.Och klänningen med.Det verkar sötisen med tycka

rino sa...

Kul att du är "tillbaka"! Klänningen är helt okej redan nu så nästa blir nog perfekt;-) Fina tyger. Jag har precis gjort en likadan själv (har inte orkat blogga om den än) och gjorde samma fel som du - glömde att bandkanta ärmarna innan... Sprätta som sagt. Jag använde faktiskt samma grundmönster som till klänningarna jag gjorde till dina små. Det är så roligt att få kombinera tyger!!!
Känner igen to-do-löftet, men samtidigt: det ska vara KUL att sy! Banden kommer nog på plats så småningom:-)

Hello sa...

Det var då en skickligt tagen bild om nu halsringningen är så stor :) Men nog ser hon lite skeptisk ut, knodden... Kan det vara för att klänningen egentligen är på väg ner mot armbågarna ;)

Fina tyger var det då i alla fall och med mammas förbättringsförslag blir den perfekt. Det kommer ta max 5 minuter att fixa när du väl gör det, så iväg med dig nu! Och tänk så fin nästa kommer bli! För att inte tala om när hela familjen går omkring enbart i blåblommigt för det har mamma så mycket tyg av ;) Fyra påslakan!!! Nu får du allt ge dig ut och sälja tror jag!

Ha det så kul på festivalen. Själv är jag inte hemma igen förrän på onsdag!

jejja_79 sa...

hej ottopippi, ett band mellan axlarna skulle nog bli superfint. Jag förstår inte hur du gör när du fotar dina barn, de verkar ju vara rena änglarna... =) Här hemma får man använda sekvensbildtagning med 10 bilder för att möjligen få en sådär bra. Superfin mönstermix. kanon

Krissan sa...

Verkligen en jättefin sommarklänning!

Naíma´s sa...

Ville bara tacka för din urgulliga kommentar. Jag blev så glad:)
Du är så kreativ själv och en stor inspirationskällar. Jag länkar till dig för jag kommer garanterat tillbaka.
Gillar tygmixen på den här söta klänningen.

vouffen sa...

Vilka fina tyger, passade väldigt fint ihop med den f d duken till! Jättesöta modeller - både klänningen och flickan ;) !

Anonym sa...

Fin klänning och snyggt kombinerade tyger. Jag borde nog haka på din utmaning gällande halvfärdigheter och så småningom efter graviditeten skulle det säkert inte heller vara fel att söka sig mot en normalvikt. Men jag har faktiskt varit ganska duktig med att göra undan ufos på sistone, hoppas det håller i sig!

En mamma mitt i vardagen! sa...

Även om du inte är nöjd med den så måste jag få meddela att jag är grymt imponerad!!!! Va fin den var och på kortet syns det verkligen inte att den är för stor i halsen, som du sa duktigt dolt!!!! =O)

Gulligan sa...

Tycker den är jättefin!!Tyget var helt underbart!!

malin sa...

Åh, hon är ju toksöt i den!!!

e.ko sa...

hej hopp!
tygerna passade ju kanon med varann!!
tycker inte heller at den ser för took stor ut i halsen...
är det lillstjärten hon spanar in på i spegeln månne;)
//erika