torsdag 21 augusti 2008

I:s första klänning!

Strömming har fått en dotter!!! Stort grattis!!! Jag vet att hon under graviditeten inte har "vågat" sy några klänningar till I som hon då kallade lill*. Som välkomstpresent och för att hjälpa till med att fylla på klänningförrådet snodde jag ihop denna enkla förklädesklänningen (fast med hel rygg) i lördags och jag struntade fullkomligt i min to-do-hög :-). Det blev extra kul när jag sedan fick veta att den är lilla I:s allra första klänning :-) Lilla I får emellertid vänta ett litet tag med att använda den eftersom den nu är något stor.

Själva klänningen är inte så mycket att orda om. Meedoms A-form 1,5 i stl 56. Det som jag tycker gör klänningen så snygg är ju det underbara TYGET! Det är äkta 60-tal och skänkt av min allra bästa och största tygängel och textilmentor. Tusen tack för det! Tygbiten som var kvar var inte stor, och jag har undrat lite vad jag skulle göra med den. Först hade jag tänkt inkorporera den i en större klänning åt mina knoddar men nu fick jag tillfälle att bara göra en enda grej av tyget! Visst är det sjukt snyggt och coolt?

Nu har jag gett min på lite mer avancerad sömnad - nämligen två höst/vinter jackor till tjejerna. Än så länge har jag kommit till modellval, införskaffning av material samt utklippning av mönsterdelarna. Jag skall nu snart våga börja klippa i tygen!!! Jag längtar verkligen efter att få sy något större och svårare än vad jag gjort förut,samtidigt som det är lite läskigt. Eftersom jag inte är snabbast i världen heller så kanske det dröjer ett litet tag innan dessa jack-alster blir klara. Just nu har jag dessutom väldigt lite tid till sömnaden. Nåväl! Hur som helst skall det hela bli jättekul! Är så spänd på slutresultaten! Nåväl, nu måste jag jobba! Lev väl!

22 kommentarer:

Jes sa...

Superfin klänning, tyget va verkligen snyggt!!!

Christina sa...

Läckert tyg! Som nåt från min egen barndom :-) Lycka till med jackorna!

Katrin sa...

Kul att delar av mitt blandade tygförråd fått fötter och lämnat sin plats på htyllan här hemma och äntligen kommit till användning. Här bara ligger alla tyger - men snart ska jag också börja SY :o)
Snygg klänning! Får du problem med jackorna så ger jag alla goda råd jag har.

Susanna sa...

Ja klänningen är helt underbart fin! Tack igen!

Lycka till med jacksömnad! Ska också försöka mig på det snart, eller så blir det overall... har inte bestämt mig! Eller så blir det bara babyfiltar....

kram

Ett Tu Tre sa...

Klänning till Strömmings lilla I är självklart en legitim anledning att hoppa över "to do"-högen. fin klänning.
Och vad spännande ditt jackprojekt låter, jag ser verkligen framemot det här i bloggen nån gång under hösten. Kan dessutom tillägga att det ÄR väldigt kul med ytterplagg (de få gånger jag har gjort det), och dessutom är det roligt att ha nåt projekt som tar lite längre tid och som kräver att man tänker till ordentligt både före och under tiden. Lycka till med sömnaden!

á Yeliqa sa...

Klänningen blev verkligen jättefin :) Tyget är ju helt fantastiskt!!!

Tror säkert att det kommer att gå galant med jackorna.

Lycka till !

jejja_79 sa...

superfin liten, liten, liten klänning =) Visst är det superkul att sy så där litet, går knappt åt något tyg alls. =) Ska blir kul att se vad du väljer för jackmodeller, är själv lite sugen på att sy en jacka, men har inte hittat någon modell som känns bra än.... Ser fram emot det här...=)

e.ko sa...

så fiin, underbart tyg!
gu va kul å sy egna jackor!!
ska bli spännade å se hur de blir framöver;)
hej hej!

malin sa...

JAg kan inte annat än att hålla med - tyget är underbart!!! Ska bli spännande att se hur jackorna blir, ser fram emot bilder!

OttoPippi sa...

Hejsan och tack alla för klänningsberöm och uppmuntande ord inför min jacksömnad!!! Jag har nu börjat klippa till delar till dem (jackorna alltså) men är inte ens färdig med det. Min textilmentor har redan fått inkallas men jag ser med tillförsikt fram emot sömnaden (så här lånt :-) :-)).

En mamma mitt i vardagen! sa...

Åh vilka fina och härliga färger. Är det inte väldigt pillrigt att sy i så små storlekar???

GoSi sa...

Åhh, vilken fin klänning i underbart tyg!!! Vilka härliga färger, blir glad av att bara titta på den!

Syster Blå sa...

Hej!....vill bara tala om att jag nominerat dig! Varför dej? Jo, jag tycker att du gör väldigt fina grejor!=0)

Naíma´s sa...

Vilken söt liten klänning.Tyget är så snyggt. Ska bli kul att få se jackorna.

Nakiito sa...

Lilla I kommer att bli jättefin i sin allra första klänning. Jag älskar att läsa din blogg och har därför nominerat dig på min sida.

kokos flanell sa...

finfin klänning!

Susanna sa...

Jag har precis som kalunji en nominering till dig på min blogg! :D

s n o r k sa...

Och även jag har nominerat dig!

linnzan sa...

Vad gulligt av dig att sy till Strömmings lilla tjej! Och vad fin den blev!

vouffen sa...

Hej!
Ville bara berätta att jag nominerat dig på min blogg :) !
Tycker du gör så fina saker!!!
Mvh Åsa

Thea sa...

Å vilken fin! Och tyget är ju bara alldeles underbart! Lyckliga du som har en tygängel!

Heilt spesiell sa...

Herlig,virkelig herlig!!