fredag 15 augusti 2008

Applicerad!!


Nu har jag ÄNTLIGEN gjort det!!! Applicerat min första applikation!! Det är faktiskt himla bra det här med att beta av to-do-högen. Att prova på att göra applikationer har nämligen funnits på min want-to-do läääänge! Köpte Vlisofix och Totally Stable för evigheter sedan, men ärligt talat har jag inte vågat prova mig på applikationer... Trodde liksom att jag aldrig skulle kunna klara av att få det bra... I to-do-högen låg en tillklippt tröja som jag hade tänkt göra en viss applikation till, nämligen denna. Det är ju en av OttoPippi-symbolerna: i detta fall tjejsymbolen! Nu fanns det ingen återvändo! Det var bara att köra och pröva! Kasta mig ut i det okända och osäkra!! Nu eller aldrig! Utan säkerhetsbälte!!! Ready or Not, Here I Come!! :-)

Och hjälp vad nervös jag var när jag sydde den! Blev helt svettig :-) :-) Jag har ju min gamla Bettan (dvs min Bernina 801 Sport) som är från början av 80-talet = vadå satängsöm!!!? Och att ändra trådspänningen på denna gamla maskin vågar jag mig inte heller på (som ju var ett så bra tips från en av sybloggarna som jag tyvärr har glömt vem det var nu - sorry). Det finns nämligen inga steg att gå efter eller nåt på Bettans trådspänning, bara ett pyttelitet hjul och ett ministreck. Bettan har ju också just varit på spa, så jag vågar INTE riskera hennes perfekta trådspänning!! Det fick därför bli att pröva sig fram med zick zack i olika styngdlängd och bredd innan jag (åtminstone hoppades att jag) fick till det.

Nåväl, är man OttoPippi så är man, så visst blev det lite galet här och där. Tex strök jag först fast vlisofixen på applikationstygets framsida :-) :-). Då blir ju liksom inte applikationen så fin.... Men sen gick det faktiskt bra (i alla fall det som hade med applikationen att göra). Jag är jättenöjd!!! Och supersugen på att göra fler!! Kanske hitta en ny, egen signumsymbol att applicera på allt möjligt? KUL var det i alla fall ! :-) :-) :-)

I min applikationsiver och lycka glömde jag emellertid bort att jag hade tänkt sy dekorsömmar i rött längs med raglanärmarnas sömmar. Det kom jag på efter att jag hade sytt fast kantbandet i halslinningen förstås.... Det gjorde kanske inte så mycket, men lite retsamt är det. Retsamt är det också att jag fegade lite när jag sydde fast kantbandet i halslinningen. Jag kunde gott ha sträckt det lite mer. Nu blev det lite sladdrigt. Intalar mig ändå att det kommer att se bättre ut en knodd. Apropå kantband använde jag samma stretchfrotté till dem som till applikationen. Det var också nervöst då jag i princip bara använt muddväv förr vad gäller kantband i stretchigt tyg. Fast det gick alldeles utmärkt! Bara det att stretchfrotté fäller mängder av små, små, små, små noppor när man klipper i det..... Liksom... :-)

Röd dekorsöm fick det i alla fall bli i fållen. Och OttoPippi namnbandet gör sig ju skitsnyggt på denna tröja:-)

Material:
Svart stretchfrotté verkligen fyndadOhlssons Tyger i våras. Röd stretchfrotté som jag gjorde dessa byxor i och som kommer från ett gammalt madrassöverdrag. Sytråd, vlisofix, totally stable från Bibbis.

Mönster:
Meedoms raglantröja med något större ärmöppningar, stl 92.

Maskiner och inställningar:
Overlock till sömmarna: TS: 6655, DF: 1,5, SB: Drygt 2, SL: 2.
Coverstich med smal täcksöm för bandkantning: TS: 444, DF: 1,15, SB: 3.
Gamla Bettan med applikationssyfot till att sy fast applikationen: SB: 2,5, SL:1 (ett helt varv från 0, strecket pekar rakt uppåt).

Sömnadsbeskrivning:
Alla raglanärmssömmar förut en. Kantbanda halslinning och ärmar. Sista raglanärmsömmen. Ärm- och sidsömmar. Fålla nertill.

:-(
Jag vet fortfarande inte om jag får behålla min tand eller ej. Min tandläkare skall göra ett försök med rotfyllning. Jag var som sagt där i onsdags och rengjorde och grejade och skall dit igen på torsdag i nästa vecka. Aldrig i mitt liv har jag varit hos tandis så mycket. Tre gånger på 1 1/2 vecka kommer det att bli!!! Jösses!! Men jag har i alla fall inte så ont längre (även om jag givetvis fick panik i onsdags och började gråta därinne... Fy så pinsamt!)

:-)
Skall sitta med mamma hela helgen och sälja hennes grejer!!! Skall bli jättekul att sitta där och fnittra, sticka och förhoppningsvis kränga lite :-)

Strömming har fått en liten flicka!!! Jag visste det!!! Stort, stort GRATTIS!!!!


20 kommentarer:

e.ko sa...

ser ju riktigt proffsigt ut;)
MVG från mej!!
å du, lycka till med tanden...
//erika

Anonym sa...

åh vad fin den blev! jag bara älskar rött och svart tillsammans, hoppas jag med vågar mej på detta med applikationer :) har bara inte riktigt begripit hur man gör?

lyvka till med din tand :)

LinSar sa...

Jätte snyggt appliserat.Stort Tack för hjälpen.Att jag inte gjorde det tidigare.Jätte smidigt blir det ju nu.

LinSar sa...

Det va mailet jag menade men det förstod du nog

Helene sa...

Applikationen blev jättesnygg! Så snyggt med svart och rött ihop. Lycka till med tanden, finns ju nästan inget värre än tandvärk....

s n o r k sa...

Suuuupersnygg!
Nu måste du ju nästan göra en likadan till knodd nr. 2 fast i andra färger!
Kramissss

á Yeliqa sa...

Åh så SNYGGT det blev:) Kul att du vågade kasta dig ut i det okända :D

Anonym sa...

Jösses! Verkligen fint, håller med resten. Nu ska jag inte heller tveka längre alltså. Ska repa mod till mig!! (hua, så läskigt det blev! :-))

Skaparstigen sa...

Åh, det blev ju jättetufft. Rött och svart gör ju sig så bra ihop.

Tandläkaren är säkert van vid att folk är rädda. Men man känner ju sig lite harig. Själv tvingade jag mig under veckan till en första plasmagivning, fast jag är nålrädd. Eftersom jag var så spänd rann det jättedåligt och jag pratade oavbrutet med sköterskan för att inte verka så nervös, vilket säkert fick motsatt effekt. Det slutade med att jag bara lämnade en liten skvätt. Haha.

Sygryn sa...

Blev ju supersnygg! Ser ut som du inte gjort annat:-)Lycka till med tanden!

rino sa...

schyst motivval!!! och snygg tröja också förresten. Det GÅR ju att göra om halsen om du tycker det behövs när dom provat.
Jag gjorde min första rotfyllning nu i sommar och det kändes inte alls om det är nån tröst... (fast för mig ska två tändera ut ändå, en visdomstand växte rakt in i roten på grannen) Skönt att du slipper värken nu!

Finns det förresten nån bakgrundshistoria till dina symboler? Två tjejsymboler kunde ha syftat på dina två och feminism:-) men manssymbolen är lite ovaligare. Järn och mars står den väl också för om jag inte minns fel?

Gulligan sa...

Supersnygg!!!

Hello sa...

Det blev ju jättebra det där ju! Det är verkligen kul med applikationer! Jag gör det verkligen för sällan! Måste nog ta tag i det snart igen.

fante sa...

Snyggt! Det ser ju ut som om du aldrig gjort något annat än sytt applikationer ;-)

Det var förresten Gobli som tipsade om fusksatäng.

Ett Tu Tre sa...

Det blev ju jättebra, nu är det bara att fortsätta. Och inte gör det något att du saknar satängsöm på maskinen, vanlig gammal hederlig sickasack var väl det man använde innan maskinerna fick så många olika sömval som idag, i alla fall om man ska tro gamla 70-tals syböcker i ämnet.
Trist att det med tanden drar ut på tiden, men skönt att den inte värker längre.

Susanna sa...

Jag sa ju att du skulle våga sy applikationer! Det blev jättebra!!! KUL!!! :)

Tack för gratulationerna! Vi har det sååå mysigt här!

OttoPippi sa...

Tack alla för era kommentarer!!! Rino - dig har jag svarat på din blogg!!!

GOBLIgobli sa...

Så perfekt som en applikation kan bli! En supertuff tröja.
Nu är det bara att fortsätta. :-D

Syster Blå sa...

oj!Jätte snyggt med "loggan". Kul!

Kia sa...

kanonsnyggt juh! se verkligen inte ut som en förstagångs applikation.
superbra!