torsdag 10 juli 2008

Brödkorgar


Jag har länge velat pröva på att sy en brödkorg som så många av er andra sybloggare redan har sytt. Linnzan hade en superb beskrivning över hur man gör dem så det var bara att köra! Jag lade till att stryka på mellanlägg i botten och borde kanske gjort så även i rundlarna för den ena korgen blev något lös (till höger i bild). Jag nålade även rundlarnas tyg mot bottenplattorna innan jag sydde ihop rundlarna. Vilket var bra, för de passade inte perfekt utan jag var tvungen att trixa lite innan det blev bra! Dessutom struntade jag i den sista nedstickningen, vilket gör det möjligt att vika ner krogarna så mycket eller lite som man vill.

Dessa korgar känns verkligen inte så mycket OttoPippi, förmodligen beror det på tyget. Tanken var också att jag skulle ha gett bort båda korgarna. Men den högra blev lite slapp och fick en ful stickning, så den behåller jag för mig själv. Den vänstra skall dock iväg till en person ännu ej medveten om detta...

Material:
Fyndade tygstuvar för 10 kronor styck på Gretas shop i Mölndal.

Beskrivning och modell:
Linnzan

Maskiner och inställningar:
Vanlig maskin till allt.

:-)
Bettan kom tillbaka från sin spa-vistelse i går! Hon låter mycket nöjdare nu! Och tystare! Vistelsen gjorde nog gott, även om hennes undertråd fortfarande trasslar sig bland :-(

Jag har verkligen semester!! Till och med från sömnaden! Har faktiskt flera kvällar bara slappat framför tv:n :-) Och i morgon får vi besök som stannar till måndag, så innan dess lär det inte heller bli något sytt. Så om jag lyser med min frånvaro bland era inläggs kommentarer på ett tag så vet ni varför. Trevlig helg !! (För den börjar faktiskt i morgon)
:-)

10 kommentarer:

erika sa...

fina korgar:)har oxå fundrat på sådana ett tag, men ej kommit till skott än:-
har faktiskt en svart orginal, man roligare att göra själv!!
//erika

Syster Blå sa...

De ser fina ut! Måste också prova på att göra några korgar.Bra presenter (om de blir bra)!=o)
Trevlig helg!!

frisky frog sa...

Tack för din kommentar på min blogg. Kul att få uppskattning. Jag sydde mycket barnkläder när tjejerna var små, men nu duger inte hemmasytt till tonåringarna så det har blivit mer och mer till mig själv istället. Med mkt blandade resultat. Mönsterkonstruktionen var en höjdare och jag vågar testa lite mer. Nästa klänning blir nog med tryck för din härliga katt inspirerade.

Skaparstigen sa...

Fina! Min svärmor har gjort några liknande som hon gav bort till folk i julklapp. Det är ju väldigt bra presenter.

linnzan sa...

Vad kul att du gav dig i kast med korgar! de går ju att variera i all oändlighet. Men det gäller som sagt att ha kraftigt tyg eller mellanlägg för att de inte ska bli slappa!

Ett Tu Tre sa...

De där korgarna är så fina!
Ha en skön semester och njut av att bara vara ledig och slappa!
Hälsningar Sara

Ett Tu Tre sa...

Måste lägga mig i igen och störa din semester med en liten utmaning, det finns ju inget som säger att du inte kan vänta med den till jobbet börjar igen. I alla fall - utmaning till dig på min blogg.

OttoPippi sa...

Javiist e dom!! Ingen av er som kommenterar katten??? :-) :-) Tycker själv den e minst lika fin som korgarna :-)

Ellan sa...

Söt katt och fina korgar!
Visst är det härligt att bara få ta det lungt och vara ledig!

Sommar hälsningar från Ellan

mischa sa...

gillar "abysen" som ligger där som en fin detalj!!! hihi

Vår lilla Aby lämnar jordelivet just nu.... kl.9.00 buäääääääääääh det är den svåraste delen med att ha djur

ok bördkorgana är fina de med!!!!