söndag 8 juni 2008

Solgult linne!

I Göteborg där jag bor är det ibland "spontanloppisar" lite här och där på helgerna. Dessa går ut på att några grannar i ett lägenhetshus samlar ihop alla sina gamla prylar som de inte längre vill ha ur sina garderober, vindsförråd och köksskåp och säljer dem på sin gård, vars portar dagen till ära står öppna! På mors dag för två veckor sedan när våran lilla familj var ute och strosade i solskenet med glassar i händerna och till ljudet av liveband stötte vi på en sån loppis i Haga. Där, längst in, fanns en "gratis-kartong" ur vilken man bara kunde plocka saker. Hittade då några gamla halvtrasiga t-shirts och en glittrig sjal om jag givetvis tog med hem :-) :-) Tänkte bara "tyg, tyg, tyg.." :-) En av de trasiga t-shirtsen var en solgul, lagad med säkerhetsnålar. Egentligen var den bara trasig i sömmarna, så tyget var inte alls slitet! Mina tjejer saknar ju sommarkläder, så strax innan denna helgen (då vi varit bortresta) sydde jag ett linne till barnen av mitt gratisfynd!

Material:
Gratis gammal gul t-shirt fyndad på loppis. Orange mudd från MG-tyger.

Mönster:
Lennartsson, linne stl 90.

Maskiner och inställningar:
Fyrtrådig overlock till sömmarna. TS: 6655, DF: 1,5, SB: Drygt 2, SL: 2.
Coverstich med smal täcksöm till bandkantning: TS: 445, DF: 1,15, SB: 3.

Sömnadsbeskrivning:
En axelsöm. Bandkantning av halslinning. Andra axelsömmen. Bandkantning av ärmhål och styckena var för sig. Sidsömmar.

!!!
Vi har varit bortresta i helgen!!! Jag har inte varit inne på Googlereader ännu! Finns säkert 50 inlägg från andra kära sybloggare att läsa!! Spännande!!!

:-)
Vi har varit bortresta i helgen!!! Firat tjejernas 2-årsdag!! Och jag har fått en ny tygängel!!! Tack snälla M!! Men med tanke på alla mina senaste "fådda tyger" borde jag ägna minst en kväll åt att sortera upp dem. Ett angeläget problem :-)
Har dessutom fyndat billig muddväv i butik och lite retrotyger på marknad!!!

:-(
Vi har varit bortresat i helgen!!! I Värmland! Tjejerna kräktes i bilen hela vägen upp....

12 kommentarer:

Susanna sa...

Hej hej och välkommen tillbaka till cyber! Ja detta var verkligen ett soooolgult linne, man blir glad av att titta på det! Måste passat perfekt till den soliga helgen också.

Och vad härligt med gratistyger, gratis är oftast, men inte alltid dock, gott!

Ingen tvillingnål hittades idag men imorgon ska det allt bli en när syaffärerna öppnar igen. Kanske bra med paus så man hinner göra klart sin hemlis. Maila mig, gärna innan kl 13, så kan jag fiska upp tyget samtidigt med tvillingnålen.

GOBLIgobli sa...

Guuud vilken glad linnen *orkade inte korrigera meningen* :-D

Och du, nu finns en "hämnd" i min blogg... ;-)

LinSar sa...

Hoppas du hade det trevligt i vårt härliga Värmland.Själv älskar jag Göteborg.Härligt linne du fått till:)Det behövs verkligen i den här värmen.Och kul med mer tyger.

Elisabeth sa...

Vad ku att få skapa med "gratis" tyger. Åh vad härligt det låter att få strosa i Haga. Vi var bosatta i Gbg för ca tio år sedan tänk vad åren går......

Jag vet precis hur det är med åksjuka barn! Båda två har haft det besvärligt. Det är inte kul att ge sina barn medicin men vid längre åkturer har vi postafen som Bvc skrev ut till oss, visserligen blir barnen ganska trötta men de slipper i alla fall bli sjuka. Ett litet tips bara.

Katrin sa...

Häftigt och proffsigt linne i färgkombination från det glada 70-talet. Härligt med tyger som är gratis och härligt med tyger som man gillar. Kommer snart över med nya tygänelns tyger som inte fick plats i er bil - eller var det så att de inte skulle bli nerspydda.

jejja_79 sa...

superfint linne, älskar när man kan återanvända lite tröjor och dylikt som har gjort sitt, kanon.
Å tack för alla fina inlägg på min blogg, du måste vara den mest aktiva på hela nätet... =) kul. Alltid när jag tittar in på din blogg så finns det något nytt och sätta ögonen i. Tack för en massa inspiration, och idag är det, hör och häpna, lite mulet på himlen här i småland, så lite sytid i dag blir nog inte omöjligt.

Gulligan sa...

Snyggt!!

linnzan sa...

Vad härligt med spontan loppisar och ännu bättre när det är gratis. Gratis är som vanligt alltid gott och linnet blev riktigt läckert

OttoPippi sa...

Hejsan alla!!!

Susanna: Tack, tack! Har nu mailat dig eftersom jag bestämt mig för tyget..

Gobligobli: Jag är fortfarande stum och paralyserad och jätteglad för utmärkelsen :-) :-) TACK!!!!

LinSar: Värmland är ALLTID lika underbart! Är ju Värmlänning i hela blodet även om jag är född Göteborgare. Det är en härlig hybrid :-)

Elisabeth: Tack för tips!!! Är lite tveksam till tabletter till så små. Men å andra sidan mår de ju så kass av att kräkas. Receptfritt finns bara från 5 år (,ima knoddar är ju nyss fyllda 2). Skall höra med BVC på 2-årskollen som kommer snart!

Katrin: Jag väntar otåligt på tygen från nya tygängeln!

Jejja: Håller verklligen med om ReDo! Så himla bra att kunna göra och KUL är det också att förändra ett gammalt plagg!:-) :-) Tack själv för ALLA dina kommentarer, som alltid gör mig så glad :-) :-)

Gulligan och Linnzan: Tack!

Gekko sa...

I löv! Vilket underbart linne med så skön färgkombo! Och det blir inte precis sämre av att det är återanvänt och gratis! Jättekul!

á Yeliqa sa...

Jättefint linne!!!
Härligt att göra sånna tygfynd. Det gäller att kunna se möjligheterna, endel såg säkert bara en gammal trasig t-shirt medan du såg ett rikgit tygfynd :)

Jes sa...

Vilket härligt linne!! Snyggfärgkombo :)