onsdag 25 juni 2008

Oplanerad sömnad!

Det var inte alls meningen att jag skulle sy denna Tora-klänning igår. Men jag hade brun tråd i overlocken efter en beställning, och jag tittade ner i min ToDo-låda i sykrypinnet för att se om något kunde sys med brun tråd.. Där låg dessa tillklippta tygbitar som legat där ett tag och väntat på orange snedslå... När väl den orange snedslån hade anlänt hade jag glömt av bitarna. Det var nu dags att sy ihop dem!

Fickan på Tora kommer från ett par orange jeans som jag har fått från en tygängel. Bara att sprätta loss den och återsy fast den igen, ReDo, ReDo! Jag tyckte också att det var en liten kul idé att sätta namnlappen på fickan!

Material:
Blommigt tyg fyndat second hand på Emmaus. Orange snedslå från Bibbis. Ficka från tygängel.

Mönster:
Eget. Det jag gjorde denna gång var att strunta i sömsmånen i sidorna för att minska vidden något. Stl 92.

Modell:
Tora

Maskiner och inställningar:
Overlock till sömmar. TS: 6655, DF:N, SB: Nästan 2. SL: 2.
Vanlig maskin till bandkantning.

Sömnadsbeskrivning:
Sy namnband på fickan. Sy fast fickan på framstycket. En axelsöm. Kanta halslinning. Andra axelsömmen. Kanska ärmöppningarna. Kanske nedtill varje stycke för sig. Sidsömmar. Sticka ner snedslån vid ena axelsömmen, ärmöppningarna och i sidorna nedtill. Pressa arbetet.

:-)
När jag gick hem från jobbet idag hade jag några ärenden, passade även på att smita in på Myrorna och fyndade dessa tyger!! Allt detta plus 10 (!) dragkedjor för 200 spänn! Och då är 4 av tygerna påslakan! Tur att vi har stor tvätt-tid på fredag så att de kan ta sig bad!

!!!
Man kan nog inte sy för många klänningar!!! Vad kul det är och de går ju faktiskt att variera i oändlighet om man vill, hinner och orkar! Måste börja klä tjejerna mer i klänningar... Men jag saknar faktiskt enkla, kanske enfärgade, tröjor (både med lång och kort ärm) att ha under när det är lite kallare. Måste kan sy lite sånt "tråk" snart...

Idag höll vi på att förlora en Topsy-mössa på väg till dagis!! Mössknodden upptäckte till sin förfäran att hon inte längre höll i sin mössa när vi var mer än halvvägs. Det var ju bara att vända tillbaka... ganska långt.... den låg nämligen utanför porten hemma! Jag missade bussen till jobbet och fick ta nästa :-)

:-(
Hur jag än försöker kommer jag aldrig in på biblioteket för att hämta min beställda Lennartssons bok en andra gång :-) :-) Jag missar öppet-tiderna preciiiiis i varje gång! och det har pågått i över en vecka nu :-) :-)

???
Vet faktiskt inte vad jag skall pyssla med idag? Kanske inget? Kanske bara duscha och ta det lugnt? Eller också så klipper jag till ett par jeans :-)

29 kommentarer:

gosi sa...

Jättesnygg klänning, fickdetaljen blev super!

Anonym sa...

Klänningar är roliga att sy, och kan precis som du säger varieras i det oändliga med modeller, färger, mönster ...
Men du, tråksömnaden som du talar om behöver ju inte ta så lång tid. Enfärgade långärmströjor att ha under t.ex. en mönstrad klänning som denna kan man sy rätt så fort, särskilt om du gör ett helt gäng på samma gång. Du kan ju t.o.m. bara overlocka fåll och ärmar för att förenkla det ytterligare. (Eller allra enklast köpa färdiga!)
Du kommer nog snart på vad du ska pyssla med, annars kan du få några tips av mig för min lista är just nu överfull, men ikväll blir det nog lite läsning och choklad i soffan. Ha en skön kväll!

Anonym sa...

grattis till dina fynd! och klänningen blev ju supergrann!

Katrin sa...

Kul klänning av -som du vet att jag tycker - fult tyg. Men så klart att det blir gulligt på tjejerna. Fickan är mysig. Kan hända att jag förstår vinken med enfärgade tröjor. Jag ska ju snart gå på rea med knoddarnas mormorsmor. Och viska en signal i örat på H.

Strömming sa...

Härligt att fynda lite tyg sådär oplanerat!!! Ser riktigt fint ut! Klänningen är jättefin och fickan gjorde den verkligen personlig. När jag ser alla dina klänningar så vill jag också sy sånna. Men jag törs inte än! Blir verkligen glad av att se alla dina fina kreationer!!! :D

jejja79 sa...

hatten av för dig som lyckas med att lämna på dagis, jobba och blogga två gånger på en dag.... =) Som vanligt superfin klänning, och visst är det roligt med alla jeans och byxor som har så mycket användbara detaljer och tyg att spara och återanvända =)För jag måste ju säga att fickan blev ju som pricken över i....

Skaparstigen sa...

Åh, vilka tyger du hittat, och klänningen var så söt. Heja orange!
Själv hoppas jag på loppistur på lördag.

Jes sa...

Å vilken fin klänning! Gillar verligen färgerna:) Snyggt med den återanvända fickan färgen passade verkligen in. Å klänningar kan man aldrig sy för många av, jag har ju inte ens en tjej att sy åt men jag syr klänningar i massor ändå.

linnzan sa...

Håller med om att det är himla kul att sy klänningar! Och tyget på den här klänningen är underbart fint. Jag har ju bara en liten tjej i kompisgänget att sy till, så mkt hamnar på hög.

Unknown sa...

jättesnygg klänning,härliga färger å orangedetaljerna är ju klockrena!
å lycka till med tuuben!!
ha en härlig torsdag då!
//erika

Gulligan sa...

Vilka fina tyger du hittat!!!Klänningen är så snygg! Kul med fickan!!

OttoPippi sa...

Tack snälla alla!!
Jodå, min pyssellista är faktiskt också överfull, det är bara det att ibland vet man inte riktigt vad man skall ta tag i.... Gjorde därför bara lite mönster i gårkväll :-)
Har också bestämt mig för att köpa enfärgade tröjor. Eller vita billiga som man kan färga :-) För mig är det faktiskt ett jättejobb att sy dem, för först måste man ju köpa allt tyg i olika färger och sen sy allt. Men det var ett jättebra tips Etttutre, det där med att bara overlocka fållarna! Det skall jag pröva i framtiden :-)
Kram alla!!!

LinSar sa...

Va härlig klänningen blev.Va fint du fick till fickan.Att overlocka nederkanten blir faktiskt fint tycker jag.Har ju gjort det på den rosa kjolen och på beställnings klänningen

á Yeliqa sa...

Klänningen blev ju hur snygg som helst. Älskar tyget och fickab blev verkligen pricken över i:et :)

Känner igen det där med enfärgade tröjor. Skulle behöva ett par vita till tösen, och tänkte faktsikt att jag skulle köpa ett par, men de verkar vara omöjliga att hitta! Enfärgade tröjor verkar det inte finnas så gott om i stl 122 så nu "måste" jag ju göra en beställning från S&S:):):)

Anonym sa...

Underbar! Klänningar som denna får mig att önska att det är en flickbaby som huserar i min mage!

Tre små liv sa...

SUPER SNYGG!! klänninge gillar färgen, så trevligt med många nya tyger.

Christina sa...

Fina fynd! Mkt fin klänning också!
Grattis! /C.

mustafa sa...

var på myrorna igår och stod och höll i det vita tyget med röda blommor (längst upp till vänster) men lade tillbaka det för jag hittade några andra tyger istället (kan inte handla hur mycket som helst). sen på vägen hem ångrade jag lite att jag inte köpte det. så kul att se att du köpte det istället. är nyfiken på vad du kommer sy av det.

Maria sa...

Åååå jeans härnäst!! Till dig eller knoddarna?? ;-) Du vet ju att jag gillar att sy jeans så det är jag spänd på att se!!

Klänningen blev också fin. Min lilltjej använder knappt aldrig klänning (hennes val) så det blir nog inga sådana härhemma.

Kram!!

Kalunji040 sa...

Åh, sån lyx. Jag vil också fynda så där fina tyger (fastän sambon menar att jag har tilräckligt). Lustigt är att tyget längst upp i vänstra hörnet har Kalunji en förklädesklänning i. Det är jätte fint. Jag tror att det är ett 80-tals tyg?

Bi sa...

Vilket underbart tyg, härligt mönster /färger och jättesöt klänning.

Shamu sa...

Så fiiiiiiiiiiiiiiin!!!! :)

Shamu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Shamu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Shamu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Shamu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Shamu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Shamu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Shamu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.