måndag 23 juni 2008

Fler Trulsbyxor åt folket!!

Idag får det bli ett litet snabbt och kort inlägg. Jag håller nämligen på och steker pannkakor till ungarnas matsäck samtidigt! :-) Det var meningen att hela dagis skulle åka till Askimsbadet i morgon, men vädret är ju inte det skönaste för små tvååringar att bada i havet just nu... :-) :-) :-). (Inte för de flesta andra heller för den delen) Så det fick bli museum istället - inte illa det heller, och matsäck behöver de ju likväl!

Nu har jag gjort det jag nyss skrev att jag inte skulle göra (igen), sytt två Trulsbyxor i samma tyg! Men märk väl inte i samma muddväv!! Den vänstra byxan är en beställning som skall till en liten 18-månaderstös i Norge! Vi velade ett tag om storlekar, men jag tror att denna blir bra! Vad jättekul att få en beställning som skall hela vägen till Norge!!! Det vore kul med lite livebilder om ett tag... Efter att den lilla 18-månderstösens mamma hade beställt Truls i detta tyg tyckte jag att det var ett så bra val att jag bara var tvungen att också välja det till den Trulsbyxa som jag sedan ett tag har tänkt ge bort till lilla M på knoddarnas dagis. Varken M eller hennes mamma vet något ännu, och jag tror faktiskt inte att de går in här och tittar... Men jag vet att de gillar trulsbyxorna och att de skall få ett par i en hemlis-sommarpresent!! :-) :-)

Material:
Tyg från Myrorna. Muddväv från min värmländske tygängel.
Mönster:
Eget. Jag gjorde båda byxorna i "mellanstorlekar" för att de förhoppningsvis skall passa mottagarna. Stl 82/84 har måtten 40x16 på midjemudden och 18,5x10 på benmudden. Stl 94 har måtten 43x18 på midjemudd och 21x10 på benmudd. Möjligen blev midjemudden på denna lite hög. Båda muddvävarna är något mer töjbara än vad jag är van vid!!! Hoppas att inte detta påverkar...
Modell:
Truls
Maskiner och inställningar:
Overlock till allt. TS: 6655, DF: N, SB: Nästan 2. SL: 2.
Sömnadsbeskrivning:
Ytterbensömmar. Sy i rynktråd vid benslut och rynka. Sy på benslutsmudden. Innerbensömmar. Grensöm. Sy på mudden i linningen.

???
Hoppas de passar och gillas!

:-(
Jag bävar inför måndagen om två veckor då gamla Bettan (läs min Bernina Sport 801) skall lämnas in på spa! Hoppas det inte tar allt för lång tid att få tillbaka henne.. Hoppas att hon inte är alltför sjuk och hoppas att spa:et (heter det så?? stavas det så??) inte är för dyrt...

:-)
Det blev ju inte ett jättekort inlägg ändå... jag verkar inte riktigt vara kapabel till att skriva ett sånt.... Fast jag har faktiskt inte bränt en enda pannkaka under tiden :-)

18 kommentarer:

Susanna sa...

Dessa är ju bara för söta! Tjejerna kommer bli jättefina i dem, och det gör ju inget att det är samma tyg om de ska till olika länder dessutom! Sommarromatiskt tyg! Roligt att sy hemlis-presenter :)

Apropå maskiner, det är hemskt att lämna bort dem!!! Hoppas den kommer hem fort igen. Jag trodde idag att jag sytt sönder min 3 månader gamla overlock, men efter 45 minuter så fick jag igång den igen och nu fattar jag inte vad felet var ens... knepigt.

Nu har jag också skaffat mig sån där blogg-updaterings-koll så nu kommer jag se alla inlägg jättefort, hihi!

Helene sa...

De är så fina dina små truls-byxor. Va kul att få en beställning från Norge!

Stora lilla j sa...

Åh, de är så söta dina trulsbyxor!! Jag ska försöka mig på en kopia till bäbis tror jag! =)

LinSar sa...

De är så mysiga dessa byxor!!De kommer tycka jätte mycket om dom både beställaren och Lilla M

frisky frog sa...

Byxorna är jättesöta!

Jes sa...

Verkligen söta :)

Kia sa...

gulligt!
snyggt tyg är det oxå.

kokos flanell sa...

du skulle med gott samvete kunna svara på alla platsannonser där de söker folk "med många bollar i luften" och personer som är duktiga på "multi-tasking". bloggning och pannkaksstekning är minsann inte en dålig kombo, det borde väl ha en viss tyngd i cv:n?

Anonym sa...

verkligen jättesöta!!! det går inte att tröttna på dom :)

linnzan sa...

Dina trulsbyxor är ju bara för sööööta!

Gulligan sa...

Åh såna här fina byxor tröttnar jag inte på!!!Snyggt!!

á Yeliqa sa...

Trulsbyxorna blev ju jättefina :) Kul med en beställning från Norge, du kommer att bli världskändis innan det här är över :)

Kul också med en överaskningspresent :) Sånt gillar jag :):):)

Veja cecilia sa...

Hej!
Vilka jättefina kläder du syr:)

Nakiito sa...

Norge...wow.. Dom blev fina. Jag gillar tyget jätte mycket. Det är roligt med egna mönster. Va duktig. Jag har bara nu börjat att med egna mönster annars modifierar jag ALLTID vanliga mönster. Kan inte det där med att läsa rätt av. Det är som att följa ett matrecept. Helt omöjligt!
Jätte fina blev byxorna iaf. Ursäkta mitt babbel...

OttoPippi sa...

Tack alla ni snälla!!!

Kokos Flanell: Snacka tyngd!!! :-) :-)

Välkommen Veja Cecilia - stadsfrände :-)

Susanna: Ibland är maskinerna verkligen ett mysterium. Trodde dock bergis att du hade bloggkoll sedan innan - så snabb som du är med kommentarerna :-)

Ett Tu Tre sa...

Så söta och tjejiga, och somriga rosa och lila toner. Mottagarna kan inte bli annat än nöjda.
Det skulle vara roligt att se Trulsbyxor (alltså byxorna inte just dessa) på t.ex. dina egna knoddar, men det har du kanske redan visat (ska scrolla neråt strax).
Och pannkakor är given utflyktsmat också här hemma!

Ett Tu Tre sa...

Japp jag hittade dem på bild. Jättesöta!

mollamaja sa...

Tack snälla du!
Lilla M är jättefin i sina trulsbyxor! Tyget är fantastiskt!
Och ojojoj vad proffsig du är!
Risken finns att det kommer en o annan beställning till Lilla M :)
Ta hand om dig!
Stor kram