torsdag 10 april 2008

Muddisar

Äntligen!! Problemfri sömnad!! Vad snabbt det här gick! Det tog längre tid att trä om overlocken än det gjorde att sy! Jag hade egentligen klippt till ett par helt andra byxor i ett helt annat tyg när jag kände att jag bara måste prova på det här med muddisar! Vilket busenkelt plagg!!! Och trots att jag egentligen hade kvällen uppbokad på möte med föräldrakooperativet så hann jag sy dessa ändå!

Material:
Stretchig svart frotté och röd muddväv från Ohlssons Tyger och Stuvar i Linköping.

Mönster:
Trikåbyxa från Ottobre 5/2006, stl 86. Med tips från Gecko gjorde jag om byxan till en muddis. Fast jag minskade varken på längden eller bredden då jag ville ha en byxa för tjejerna att växa i. Mudden gick jag efter Meedoms muddbenskant stl 92 (19 cm + sömsmån). Men när jag hade sytt ihop muddarna tyckte jag att de blev för breda så jag klippte bort sömmen och sydde en ny. Kanske ska man inte lägga till sömsmån på deras mått? Längden tog jag 10 cm + 1 cm sömsmån. Vet redan vad jag skall ändra på i mönstret till nästa gång: ännu bredare ben nedtill, kanske smalare mudd också, vi får se när jag provat dem på knoddar!

Maskiner och inställningar:
Allt med tretrådig overlock TS:555, DF: Nästan 1,5, SB: 2,5 SL: 2

:-)
Det bor en gammal punkare i mig så jag är svag för färgkombinationen :-). Är så glad över tygfyndet på Ohlssons!! Vill göra fler!!

5 kommentarer:

Katrin Bawah sa...

Oh va fina. Dessa gillar jag. Fina färger också. Hoppas att någon av tjejerna har byxorna på nästa gång jag är barnvakt.

OttoPippi sa...

Vad kul att gu gillar mitt val av färgkombination :) :) (men nästa gång kan det bli.... ja, du vet vad: brunt och gult!!!) Vi får väl också se till att nån knodd bär dessa nästa gång ni ses, vilket som vanligt kommer att bli inom en snar framtid :) Kom också att tänka på att du måste pröva overlocken snart också!! Ta hem den en vecka då du känner att du hinner (år 2020 eller så :))

Kia sa...

fint. Grattis till första paret muddisar...fler lär det bli kan jag tro :-)

OttoPippi sa...

Tackar Kia! Jo, nu vill jag bara hem och göra om mönsret.... (fast jag måste jobba nu...)

Anonym sa...

Hallå där!

Hittade dig genom EKO:s blogg...Vilka super coola byxor. Underbara tyger du syr i....
Hälsningar schreiban