söndag 4 september 2011

Brudnäbbstoile!


Min allra bästa kompis skall gifta sig i oktober... Det gör mig så otroligt glad... Och förväntansfull... Oj vad jag kommer att gråta!

Jag skall dels sy hennes bedårande lilla dotters brudnäbbsklänning, dels sy om en köpt (svindyr) klänning som skall bli hennes brudklänning (det senare gör mig tugga-på-naglarna-nervös (!)).

Brudnäbbsklänningen känner jag mig lugnare med. Men för att den ändå skall passa så bra som möjligt så sydde jag denna kortare och volanglösa brudnäbbstoile :-). Det var tur. För justeringar skall nu göras på mönstret och i veckan skall det inhandlas tyger. Det är kanske svårt att föreställa sig när man ser den här, men näbbklänningen är beställd att bli en liten bakelse... :-)



15 kommentarer:

Kajsa/Spenatmamman sa...

Kul! Brudklänningar är det roligaste man kan sy tycker jag. Men som sagt, nervöst... många provningar blir det. Se till att bruden har köpt de underkläder hon ska ha på bröllopet bara och prova med dem och inga andra så blir det perfekt!

Unknown sa...

Det låter spännande med en liten bakelse!

Supersöt liten modell och klänning!

Retroknappen sa...

Vilken fin liten toile! Har likadant tyg fast med grön botten. Du vill inte byta en liten bit? Ang de fina korten du kommenterade på min blogg så är de köpta på Haga Nygata. Kommer inte ihåg vad butiken hette men det var en liten pryttelbutik som ligger precis bredvid ett café ungefär i mitten av Haga Nygata. Hoppas det kan vara till nån hjälp. : )

Fangoria sa...

ÅH toilen var ju ursöt bara den!!

Heimlaga sa...

Tja,det här var ju mera äppelkaka än bakelse, men såna är ju också söta!
Sy om färdig brudklänning lät värre än att sy en från grunden, första klippet är säkert läskigt!

MinaMirakel sa...

Vilka söta bilder på tjejen!
Lycka till med omsömmnaden, gillar inte sånt själv!/Åsa

busmumrik sa...

Lycka till med brudklänningen! Vilket förtroende!! Det kommer du förmodligen göra kanon.. ;)

Anki sa...

Vilken fin liten toile och tjej! Ska bli kul att se bakelsen sen :-)

Wcollection sa...

Vilken underbar toile och modell! Spännande projekt, ser fram emot att få se resultatet:) tack för dina söta kommentarer med på bloggen:)

Retro Elephant sa...

Underbar!

//Lina

Ingrid sa...

men å så fin klänning - den här har jag missat totalt. åååååå jag tror jag dör en smula. älskar tyget och så söt hon är i den.

lugn, du fixar biffen. is i magen bara!

AvMeg sa...

Så fin blogg du har ! Mange fine stoffer og herlige klær som du har sydd :-)
Fin dag til deg :-)

Anonym sa...

Du kommer att klara brudklänningen galant ska du se. Du som syr så mycket och fint. Ett tips är rätt skor tidigt. Ska bli spännande att se bakelsen. :-)

Anonym sa...

så vacker flicka!!

Anonym sa...

Heya i'm for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.
my website > Singapore Tuition