tisdag 16 februari 2010

Pinsamt.......var ordet! Denna byxbeställning hade på något outgrundligt vis fallit mellan stolarna, raderats bort i mailhögen, bedömts bara vara en förfrågan, förträngts... ja fråga mig inte. Men pinsamt var det när ett mail dimper ner som frågar hur det går med beställningen.... från november!!!! Snacka om OttoPippistress, prioritering, ilsömnad och rabattering. :-)

Hur som helst så är det första gången jag gör Hänga-byxan i trikå. Nästan bättre än i bomull tycker jag eftersom livslängden på byxan då ökar markant. Tygval av beställare men jag vågade mig på att använda turkos tråd i stickningarna på muddrullån. Gillar när tråden avviker från mudden och matchar det övriga (syns nog bara om ni klickar på bilderna dock). Tre olika längdmöjligheter går att erhålla i axelbanden.

Dagens triviala fråga:
Gillar ni trekolumniga bloggar? Ändrade just min... Vet inte om det blev bra eller bara grötigt... Om bilder på kläder i sidelementen blir bättre eller ännu rörigare... Jag vill ju helst hålla det rent och luftigt...

Till sist. Vi garvar högt åt knoddarna varje dag. Eller med dom kanske man skulle säga. Eller för att dom är så himla underbara och älskade och barn. Knoddarna har just lärt sig att säga "godnatt och sov gott, puss puss" på engelska när vi lägger dem. Engelska är kul att kunna. Speciellt ordet för puss. "Goodnight, sleep tight, kiss, kiss". Så går vi ut. Bara för att höra precis när vi stänger dörren:
"Mamma?"
"Ja?"
"Bajskorv!" ....det sista trotsknodden sa innan hon föll in i sömnen.....

22 kommentarer:

Kattching sa...

härliga byxor! och tuffa knoddar! :)
å ang. "konstverket" haha sorry om jag är seg, men som sagt jag har inte så mkt spännande målningar kvar hemma. tror du sett dom flesta faktiskt.

Hello sa...

Galet snygga!

Knoddarna också ;)

GOBLIgobli sa...

Haha, visst får man skratta med (åt...) dem många gånger. Här kom Nina en dag och sa;
-Pappa är i badrummet. Det luktar toalettilla.
Så from den dagen luktar det inte längre bassa på vår toalett. :-D
Brukar förresten var gång tänka att era knoddar är så lika Nina och att ni har TVÅ Ninor hemma! Både på gott och ont. ;-)

Ja gillar trekolumn, har det själv.

LizA sa...

Jättesnygga brallor! Har precis fått hem min molnvelour och klurar vad jag ska hitta på med den. Har så många ideer:)

Tre kolumner är nog ganska bra. Det blir inte så lång sida, men man får ändå med allt. Bilder funkar, men kanske inte så mkt, 1-2 st är nog lagom.

Aleisa sa...

fina dottrar! beatifull girls, det är precis som man vill äta upp, så goa barn! och byxorna är helt underbara. så finjobbat! både när du gjorde byxorna och när du "gjörde" tjejerna, fast där var du inte ensam, du fick ju lite hjälp, hehe

Minelo sa...

Underbara byxor!

Ibland undrar man vad livet var före barn, måste ha varit betydligt tråkigare, åtminstone mycket mindre skratt! =)

Sanna sa...

Vilka underbara byxor. Tycker det är bra med tre kolumner, men hur har du lyckats ?`har försökt i flera dagar att få till det men inte lyckats :P

SiriR sa...

Så kule bukser!!
Og fantastisk herlige bilder av jentene dine, så kule:) Javisst blir det mye latter når man har barn i huset.

Syns det ser bra ut med tre kolonner, liker både det og 2 jeg:)

OttoPippi sa...

Sanna: jag mailar dig!

od Andulky sa...

Barn är för härliga :-)!
Tre kolumner ser bra ut och ursnygga byxor!

Benglan sa...

De blev superfina! Du fick till det bra med ändarna. Vågat att använda avvikande färg på tråden! Själv har jag inte vågat göra det ännu. Då syns den så bra (=för bra om det inte blev perfekt... :))

MinaMirakel sa...

Söta byxor, ser bra ut med tre kolumner.

JuMel sa...

Super snygga byxor, säkert värda att vänta på:) Visst är det härligt med barn?!

Heimlaga sa...

Jättefina byxor!

Strömming sa...

Snygga brallor! Så kan det gå ibland, att det glöms eller kommer bort. Resultatet blev ju fint ändå till slut. Apropå det.... klänning med äpplen ;)

Hihi, kiss kiss, tänk vad härligt att få höra barnen prata. Här har det visserligen börjats lite men det är mest, mamma, pappa, issh (hennes namn), katt, soppa (!)sopor, bil, giraff. JA det är underligt vilka ord de lär sig!

Åsa sa...

tycker det ser jättebra ut med tre kolumner! och byxorna är jättefina! vad syr du med för söm när du syr ihop ryggsömmen? ser att du overlockat styckena för sig?
haha, du har så söta barn! jag har en trotsa hemma och jag fattar inte hur jag skulle stå ut med TVÅ!! styrka till dig!

OttoPippi sa...

Strömming: Tyget är i alla fall framplockat.... (*förlägen och skamsen*)

Åsa: Jag hade is i magen och körde med raksöm. Det blev till min stora förvåning jättebra :-). Och... som tur är vet jag inget annat än två på samma gång: två förlossningar nästan samtidigt, två kolikbarn, två sömnvägrare, två trotsknoddar.... :-) Men underbara är dom!

jenny sa...

supernsygga brallor! Modellen är kanonfin, kan tänka mig att de är härliga i trikå.

Lilla Gryn sa...

Jättefina byxor!! Jag föredar så "clean:a" sidor som möjligt, alltså max 2 kolumner. Men det är ju olika hur man upplever det.
Stort leende till dina små knoddar. hihi... jag kan tänka mig att minen på den lilla måste varit finurlig.

Solveig Lövendahl sa...

Fina byxor, underbara ungar och jaaa, kom ner!!!

Singh sa...

Supersnygga vad gäller allt. Tygkombon, modellen och sömnadsarbetet!

Tanja sa...

Vilka härliga brallor!
Jag tycker de ser hel-coola ut.

/Trevlig helg.