torsdag 25 februari 2010

När gardinlängden inte räcker till...
...på längden får man ta till med volanger! Då kan det bli som så här, nämligen Baby Grace-klänning i ny tappning samt matchande ny byxmodell (odöpt och troligtvis under konstruktion). Setet skall snarast iväg till tygbetalande stammis. Visst är det härligt att idka byteshandel!? Och till råga på allt med second hand-material. Ett markant utropstecken till konsumstionssamhället, liksom.

Dagens triviala fråga:
Hur ofta servar ni era maskiner? Er vanliga symaskin, er overlock, er coverlock?

32 kommentarer:

JuMel sa...

Vilket underbart set! Super snygg modell och även jättefina tyger! Byteshandel är verkligen helt perfekt:) Har tyvärr inte kommit så långt som till att serva några maskiner ännu, men det kanske är dags för symaskinen i sånna fall?

Minelo sa...

Jag tycker att det är bra att det var för lite tyg, för det här blev ju supergulligt!

Benglan sa...

Superhärligt set!

Och svaret på den triviala frågan är alldeles för sällan! Jag har haft min overlock i drygt 4 år och aldrig servat den... Har använt den ganska mkt (väldigt mkt det senaste året) Känns som om det borde vara dags....

Kaoz sa...

Sinnsykt kult sett!!

Symaskinen min er snart to år, og har aldri fått service, hvor ofte den burde få har jeg også lurt på..

Hårbåndene i forrige innlegg ble kjempefine, og herlig glade i fine stoffer=)

mysigtdesign sa...

Snygga volanger. Utmärkt avslut! Servar alltför sällan, men hittade tips på nätet om en veckostädning som inte verkar alltför komplicerad. Kommer bara inte ihåg var...

Majtjho sa...

Mina maskiner får komma på service en gång om året. Mest för att kolla så godingarna mår bra.Sen kostar det inte så mycket, första gången kanske om man har väntat allt för länge.

Vindling sa...

Helt underbart! Blev helfräscht med den blå volangen till ju. Serva säger du? Känner igen ordet men kan inte placera det. ;)

Strömming sa...

Vilken härlig klänning med galna brallor! :D

Min vanliga maskin servade jag för snart 2 år sedan, när jag började sy igen. Då hade jag haft den i kanske 7 år men inte använt så mycket. Sedan dess har den inte fått någon service trots att jag vet att jag tappat in en knappnål genom hålet där nålen går ner i undertråden och den ligger där inne någonstans. Fråga mig inte hur jag lyckades tappa in den där...

Min overlock har jag haft i snart 2 år och den borde nog på service snart ty den skramlar och låter obehagligt men jag har inte tagit mig råd.

JAg tror att det var hos Babushkadockan som det fanns en genomgång på daglig städning och veckostädning av maskinen men jag har ju aldrig gjort det trots att det vore så så enkelt att ha som rutin, rutinmänniska som jag är!

Doris_Assar sa...

Hahaa! Härliga kombinationer!!!

Jag har inte servat, oljat eller fixat med min maskin alls, min OL är ett år nu.. borde kanske? ;-)

Hello sa...

Underbart! Kan man få se dem live och tillsammans?

Minst en gång om året när man syr som du och jag och de flesta andra som har kommenterat här ovan ;)

makrill sa...

Cool!! Vill också se dem live!

Bra fråga! Jag funderade häromdagen på hur ofta man kan tänkas behöva serva maskinerna. Fick ju svar på det nu!

LillaBarn sa...

Jättefint set, urfint med volangerna till! Jag har oljat masinen nån gång, aldrig servat den. Den kan nog vara några år gammal, men har bara använts ordentligt under det sista året. Overlockern är nog runt året gammal och den har jag inte varken servat eller oljat. Ska nog göra det snart, men vill inte vara utan den....

Ellilo sa...

Fantastiska brallor!!! Tur att tyget inte räckte! Service: Har bara lämnat in min overlock en gång när jag pajade den genom att köra på en nål .. De andra maskinerna har jag aldrig servat, fast det är säkert något man borde göra ...

Solveig Lövendahl sa...

Servar? Ojsan! Kanske man borde... Synd vi inte ses nu, men man ska inte ge sig ut i sånt väder. Det får bli en annan gång. Ha det fint så länge!

Singh sa...

Min första vanliga symaskin hade jag i 21 år, och har aldrig servat den. Har aldrig haft något problem med den till i somras. Blev en ny för 4 månader sedan pga fel på pedalens kontakt. Passade på att gradera upp mig istället för att köpa en ny pedal för 500:-. Min overlock har jag haft i 17 år och heller aldrig servats eller reparerats...Tror dock att det kanske är läge för att slipa kniven!

Anonym sa...

Hej superduktiga sömmerska! Jag vill bjuda in just dig till min rätt så nya blogg, för att få din värdefulla åsikt! =)
Funderar på att trycka upp roliga barntyger, men är osäker på vad som skulle uppskattas.... Så OM du ville kika in i min blogg http://otygligt.blogspot.com/ vore jag jättetacksam och glad! =D

AVigan sa...

Vilka underbara kläder!

Min vanliga maskin fick service härom månaden. Innan dess har den stått i garderoben sen 1995 ungefär på grund av att den gick dåligt att köra och nog behövde service...

Overlocken är så ny hos mig så där är inte service nödvändig ännu.

Åsa sa...

åh, hur fint var inte det här!!?!!

SiriR sa...

Så stilig sett! Gøy med volanger, ble en fin effekt.

Hm, service ja. Jeg leverte min overlock til service etter ca to år. Min vanlige maskin er helt ny, så det blir lenge til håper jeg!

Astrid Hemsydd sa...

Genial løsning på problemet!

lilla hjärtat sa...

Vilken underbar kombo....älskar klänningen. Service...att det ska va så svårt ; ) något man nästan använder dagligen har man svårt att lägga en extra slant på. utgiften som i långa loppet skulle vara värt varenda krona om något skull hända....Min pappa brukar se över mina maskiner ibland men det brukar gå ett tag mellan varven....trevlig helg!

Annelies sa...

Hej!!

Vilka härliga saker du syr, byxorna var hel fräcka, såna skull mina små flickor ha!! :)

Mvh
Annelie
www.kidzshop.nu

gosi sa...

Helläckra bralls!

Service...ja det är ju något man borde göra oftare. Har sytt sönder min mammas vanliga maskin och overlocken rasslar lite otäckt...dax med andra ord:)

Gulludden sa...

Gud så läckra! Jag mailade dig tidigare att jag tänkte ta fram egna tyger och nu har dem kommit :o) Mvh. Jessica

frisky frog sa...

Nyare maskiner som man inte själv servar med symskinsolja bör lämnas in när den börjat väsnas. De sprejas nämligen invändigt vid tillverkningen, men den "oljan" åldras och blir värdelös.
Tack för din kommentar angående mitt "tvilling-inlägg" Jag grät när jag läste din kommentar. Du satte pricken över i. Snart kommer ett nytt inlägg i ämnet.
/Ha en skön söndag och njut av dina bedårande barn!

GOBLIgobli sa...

Underbart!! Nästan så jag vill ha det till MIG! :-)

HobbyMegHer sa...

Så flotte klær!!
Stoffene var skjønne sammen! :)

od Andulky sa...

Grymt snygga!

Vibeke sa...

Takk for nok en hyggelig kommentar på bloggen min:) Du er alltid så flink til å skrive fine ting, og jeg blir så glad av det! Og disse klærne her var utrolig kule! Brunt og turkis eer virkelig en hit!

rino sa...

Säger ungefär som övriga om servfrågan, tittade mest in för att säga trevlig helg:-)

klockarbarn sa...

Jag är inte främmande för ett byte. Hör av dig i så fall.

Jag har aldrig servat mina maskiner och de är väl snart 3 år. Används tidvis intensivt men står numera mest och samlar damm tyvärr.

mysigtdesign sa...

Längst ner bland kommentarerna hoppas vi att du hittar denna; välkommen in till oss så har vi något till dig.