måndag 11 januari 2010

Snabbisar...Mina stackars döttrar går liksom skomakarens barn i för små kläder... Och jag vägrar att köpa kläder till dem :-). Något var tvunget att göras. Nämligen det enklaste, snabbaste möjliga jag kunde klämma in mellan mina beställningar. "Snullkjolar" till knoddsen. Men om sanningen skall fram så måste jag faktiskt tillägna en del av våren till nyttosömnad åt mina egna barn. Vi behöver tröjor, byxor, tajts, klänningar. Ja, nåväl... klänningar kanske inte direkt behövs, men de önskas. Det roligaste är nämligen att ha klänningar och kjolar man kan "snulla" i. Därför la jag på 10 cm i mitten på varje stycke i dessa på mitt gamla fnurrkjolsmönster för en bullig och "snullvänlig" kjol.

För att effektivisera sömnaden maximalt hade jag tänkt mig rullfåll. Fast tji fick jag och overlocken vägrade. Trots otaliga försök att dra rullfållsspaken mot mig och från mig och mot mig igen bidde ingen rullfåll. Är faktiskt lite orolig över overlocken... Lite gnisslig har den allt varit på sistone... Och nu det här... Den måste nog in på service tror jag. Gjorde en miniservice själv och tog bort allt ludd och smörjde lite men det hjälpte föga. Ställde istället in diffen lite galet för att overlocksömmen skulle dra lite fel så att fållen blev vågig på det sättet istället. Det fick duga!

De blå molnen fick cerise mudd på grund av mössknoddens nya kärlek: färgen rosa. Är det inte lite tidigt att bli sådär glittrig och rosa redan vid 3 1/2? Jag hade nog önskat att det dröjt lite till. Eller att det lika väl kunde hoppats över. Unisextänket blir liksom lidande... Nåväl. De gröna molnen fick grön och vit randig mudd eftersom den aldrig använts och legat i lådorna i snart två år.

Nu måste jag klippa till en beställning! Och bada fordonstygen som kom idag - jippi! Ha en bra (början på) vecka(n)!

14 kommentarer:

ett tu tre sa...

Kjolarna känns somriga, men funkar ju bra också under overall och överdragsbyxor.
Och rosa är en färg, precis som brunt, blått eller gult - och alla är fina. Kombinerat med praktiska modeller och lekvänliga tillbehör så behöver det inte betyda prinsessålder. Min yngsta , snart tre, gillar alla färger, men får hon välja mellan olika väljer hon lila - eftersom det är en av de få färgerna hon kan (den andra är svart och då föredrar jag att hon väljer lila).

Du frågade om våffelsöm i en kommentar tidigare hos mig: våffelsöm är en dekorsöm, något elastisk sådan och går att fålla med för mig som inte har någon covermaskin eller liknande. Våffelsömmen bildar ett spetsstående rutmönster (som en våffla)med ca tre ruter på höjden.

Madelene sa...

Hehe! Rosa kommer tidigt! Jag lovar! :0D Fast här är det nog mamman som tvingat in Rosa i det hela med. :0) Och kjolar man kan snulla i är ju oemotståndliga! Det blir inte bråk om den med rosa på nu då tror du? ;0)

á Yeliqa sa...

Härliga kjolar !!!
Känner igen mig vad gäller rosa. Min flicka var nog mellan 3 och 4 år tror jag när hon hamnade i rosaträsket. Först försökte jag lite smått avstyra det hela tills jag insåg att det inte var lönt:) Istället fick hon rosa i massor och tids nog går det över:)

JuMel sa...

Härliga kjolar! Kanske dags att börja tänka på lite sommriga kläder nu snart så man inte måste tok sy just när de ska användas:)
Min äldsta tjej har lämnat det rosa träsket och min snart 6-åring är kontigt nog nöjd med de flesta färger:) Hoppas det håller i sig, rosa är fint men jag gillar unisex färger...

Heilt spesiell sa...

Søte skjørt!!Her har vi mottsatt problem...Annika sin garderobe svømmer over av klær så jeg må begrense meg;)

Hello sa...

Rosa brukar vara fint från 3-årsåldern ungefär. Äldsta var där ett halvår och mellan i 4 år! Men just nu är vi inte där alls.

Härliga kjolar!

Helena sa...

Fina kjolar! Min minsta är 3,5 och henne kan jag få på det mesta än så länge. Hon har inget riktigt rosabegär ännu men det kanske kommer. Men om man tittar på dagens tyginköp så är det en del rosa med men det är ju jag själv som har valt de tygerna så jag får skylla mig sjäv om hon hamnar i rosaträsket :D

Jag vet inte om du såg svaret angående mormors örhängen, men tyvärr bidde det inga den här helgen men ett par ska knåpas ihop vad det lider!

jejja79 sa...

superhärliga kjolar. Men visst är det så att ens egna barn alltid får vänta på sina kläder som mamma lovar att sy. Fast den som väntar längst är nog jag själv =)

Katharina sa...

Åh vad roligt med snurrkjolar! Väldigt fina! Men bara för att du skrev om fordonstyget var jag ju tvungen att köpa lite. Jag har ju redan alldeles för många plagg planerade till sonen, han kommer inte kunna använda alla - men men, fordonstyget var för snyggt.

KLOCKARBARN sa...

Men usch ja, mina barn får också alltid stå sist i klädkön. Dessvärre gillar de inte heller det jag gör längre. Men senast så syde jag ett par rosa tights och då dög de till stora tjejen.
Så kan de vara.

Strömming sa...

Härliga kjolar!

Ja även om man försöker sätta sina egna barn först har de en förmåga att hamna sist i kön.

lulesara sa...

Ja men visst är det härliga tyger!Jag håller just på att sy en klänning och en t-shirt i det rosa fordonstyget. Tyckte det var höjden av jämställdhet att det var en "tjejfärg" och ett "killtryck" i samma. Superfina kjolar förresten!

GOBLIgobli sa...

Jag tycker den råa kanten blev toppen. Måste nog också göra en snullkjol, de är poppis. =)

Fangoria sa...

Åh så söta kjolar, längtar till sommaren!!
Och klänningen i inlägget nedan var ju också bara så ljuvlig!