tisdag 5 januari 2010

Hedå föken Silija...



Föken Silija ska få en bäbis! Föken Silija försvinner i ett helt år! Våra föräldrakooperativsföräldrarshjärtan blöder lite... Hon var först. Hon tog hand om knoddarna när dom var jättesmå. Vi var så ovana att inte ha dom hos oss. Att lämna dom. Knoddarna. Då tog hon hand om våra barn och såg alltid till deras bästa. Alltid. Hon var trygg. Vår föreståndare. Knoddarna lämnade stolta över paketen med bäbiskläder den sista dagismorgonen med Föken Silija. Strax innan jul. Hon blev glad! Men visst var det allt lite sorgligt....

Jag kan inte låta bli att belasta min stackars lilla ekonomi med alla dessa häftiga, retronyproducerade men ibland äkta fixmönstrade trikåtyger... De går också åt mest när det gäller beställningar. Så de är ganska bra att ha. Och de ÄR verkligen underbara när de kommer. Allihop. Och så bra att allt fler blir ekologiska! Fast jag har nu en annan längtan... Man blir faktiskt lite trött på dem eftersom de verkligen dyker upp överallt och det blir lite "same same". Ett av alla mina nyårslöften till mig själv (jag gillar dem, har många :-) har därför blivit att faktiskt börja producera mer av mitt ganska stora lager second hand tyger i bomull. Vill göra annat och nytt och gärna till mig själv. Ideér finns det gott om. Och jag har faktiskt några kommande beställningar nu i januari i second hand. Kul!

Passar också på att visa dessa bilder från en höstbeställare. I nyproducerade elefanter var tydligen de små vant- och mössägarna nöjda! :-)

16 kommentarer:

GOBLIgobli sa...

Supertack för din fina OttoPippi-kommentar! :-)
Jo visst blir man nästan lite förvirrad av alla nya tyger och mycket vill iaf jag ha fast jag redan har så hyllorna kroknar. Har dock börjat sy av hyllvärmarna nu och ska f ö r s ö k a låta bli alltför mycket nyköp.
God fortsättning på du! Kram

Benglan sa...

Jag vill också sy till mig själv. Och göra egna mönster! Har faktiskt beställt en mönsterkonstruktionsbok för damkläder.
Jag har också liksom du tröttnat lite på vissa tyger som "alla" har (egentligen är det ju inte så många som har dem, man blir lite "skadad" av allt bloggläsande..) och har bestämt mig för att damma av mina screentryckramar och börja trycka lite eget tyg. Sånt är superskoj!

Fina kläder till förskolefröken!

Hello sa...

Men det är ju bara i sybloggsvärlden som "alla" finns. Loppan brukar i alla fall få många komplimanger för sina unika kläder när vi rör oss bland "vanligt" folk :)

Föken Silijas bebis blir i alla fall jättefin!

Strömming sa...

Håller med om att det kan bli tråkigt att se samma tyger på boggarna hela tiden, men som Hello skriver så är det ju nästan bara där man ser dem och precis som du säger så är det ju verkligen de som säljer!

Vuxenkläder är kul och att sy i vävda tyger är en helt annan grej än trikå. Frut kunde jag bara sy i vävda tyger, nu blir det nästan bara trikå. Har precis sytt en vuxenbeställning i vävda tyger i eget mönster och det var superkul, när figuren återkommer ska jag också sy mer till mig själv... om jag har tid... framåt sommaren när 2an också sover...!

Vad sorgligt att fröken ska vara borta så länge, men finfina kläder fick hennes bebis iallafall!

kaoz sa...

Kjempefine babyklær!! Superkule stoffer som det er vanskelig å bli lei av =) De ble hun nok glad for knoddarnas snille frøken! Herlige bilder av barna med sine tøffe Ottopippi- vanter og luer =)

jejja79 sa...

mysigt med liten bebis. Våran fröken (eller pojkarnas) ska oxå ha bebis, och försvinner snart ifrån oss. Orkar man skaffa egna när man får ta hand om andras hela dagarna ;) Fina grejor, och jag är inte alls trött på de nyproducerade tygerna. Tycker det är kul att se alla modeller som ploppar upp överallt. Kan bero på att jag inte köpt något tyg själv och är sjukt avundsjuk på alla som har =) kram

Doris_Assar sa...

Superfint!! Sorgligt när favvofröken försvinner, men kul också såklart! :-)

Har också så svårt att få mig att sy i "vanliga" tyger. Tycker trikå är roligare :-) Lycka till med ditt nyårslöfte ;-)

MinaMirakel sa...

Byxorna är jättefina!/Åsa

LillaBarn sa...

Men, åååhhh. Jag kan inte se mig mätt på dessa tyger. Tycker de är så fina. Skulle ha köpt ihjäl mig om jag bodde i Sverige!!! Fint set, och hoppas nästa dagisfröken blir lika bra!

SiriR sa...

Så søte små klær til den nye lille babisen. Klart man kan bli litt trist når den som har passet barna blir borte så lenge.

Lykke til med sying i retro stoffer!! Jeg gleder meg til å se hva du skaper:)

Unknown sa...

superfina iaf;)

kram erika

JuMel sa...

Fina kläder och härliga bilder! Tycker det är hur svårt som helst att låta bli att köpa iaf lite av alla fina nya tyger som kommer men jag önskar att jag hade kunnat hitta lite fina secon hand tyger oxå när jag ser allt fint som sys i dessa. Utbudet är inte det största på second hand där jag bor så det får väl bli tradera i sånna fall:)

Helena sa...

Jättefina kläder, som vanligt! Jo visst blir det lite tjatigt att se samma tyger på alla bloggar men klädmodellerna är ju oftast inte identiska så liiiite variation blir det ju i alla fall.

Jag tycker i alla fall att Ottopippis signum är alla de färggranna kläderna av secondhandtyger! Så försök stå emot alla lockande nya tyger!

LilleBus sa...

Åhh vad fin den gula tröjan blev (å jag som inte köpte det gula tågtyget...)
Tycker själv att det går i vågor vad man använder för tyger.... Men ALLT du gör blir sååå fint :-)

LilleBus sa...

Åhh vad fin den gula tröjan blev (å jag som inte köpte det gula tågtyget...)
Tycker själv att det går i vågor vad man använder för tyger.... Men ALLT du gör blir sååå fint :-)

Fangoria sa...

Jättefina kläder som fröken får!!!

Håller med dig om att man nog önskar man hade mer tid att sy i secondhand-tygerna som ligger i hyllorna, de är ju så underbara och man blir så glad av dem!!