tisdag 6 oktober 2009

Före föregångaren...

Dessa Luvor skall idag iväg till sin nya lilla ägare. Beställaren har tidigare beställt en Luva sent i våras som nu har blivit för liten. Mitt tröga och OttoPippisommarlovslediga jag har inte ens lagt ut den första urvuxna Luvan ännu, så dessa hann före. Modellen är ett eget hopkok från ett mönster från Solig (tack kära du!) och flera mönster från Ottobre. Har velat få till en sluttning ner mot pannan och en tajt nacke samt översätta alltihop i alla tänkbara storlekar :-). Tygvalen beställaren föll för var ett second-handfyndat frottétyg från Emmaus, gällt turkost med grönblåa stora prickar (me like!), samt MG-tygers numera slutsålda gröna och småprickiga trikå. Mössorna skulle nu vara varma inför höst och vinter så jag fleecefodrade dem med turkos respektive knallgul fleece från Stoff och Stil. Tryckknappsknäppningen har två hanar och tre honor för mesta möjliga varierbara knäppning. Hoppas de skall värma, pryda och kunna mysas i.

Den sista ledigheten av veckan, dvs i kväll och sent i morgon kväll efter träning (om jag inte måste packa då) skall ägnas åt att klippa till typ 10 par vantar eller så. Jag rafsade runt bland alla tygerna de olika beställarna ville ha sent i går kväll tills jag mådde illa av trötthet.... Då la jag mig :-) Sen skall mitt jobb fira 50 års existens i Kolmården på torsdag och fredag (om det blir 50 år till känns extremt osäkert i dessa svajiga tider). Jag ser fram emot alla djuren på "safari" och delfinshow, god mat och dryck och möten med gamla goda vänner och kollegor. Kanske att man hinner med lite spa också???

12 kommentarer:

Hello sa...

Trevlig resa!

Jeanette sa...

Vilken kul modell på mössa. Superfin! Håller med om att det turkosa tyget med prickarna är underbart...

MinaMirakel sa...

Jättefina mössor, och vad kul med en helg på Kolmården!/Åsa

Doris_Assar sa...

Mysiga! Skulle ha en i vuxen-size ;-)

SiriR sa...

Så stilige! Ser ut som om de sitter godt på små hoder:)

Håper du får tid til litt spa, høres deilig ut!!

Strömming sa...

Snygga luvor, I har en liknande modell (från Ester & Konrad) som verkligen är toppen!

Ha en skön helg, och jag ska försöka komma ihåg att mäta handleden på I.. sist jag försökte vandrade hon iväg med måttbandet...

Strumpetossa sa...

Superfina mössor!!

Ha en supermysig resa!!

Heimlaga sa...

De ser sköna ut!

Astrid Hemsydd sa...

Disse luene så skikkeig gode ut!

Hanna sa...

Hej! Jag har nyss startat upp min nya blogg på http://haneys.blogg.se. Det vore kul om du ville titta in och säga vad du tycker om den! Just nu har jag en tävling igång som du gärna får vara med i! Ha en trevlig kväll!

Fangoria sa...

Superfin modell och härliga tyger!!

Solveig Lövendahl sa...

Fina! Och tack själv! :)

Hoppas du får en härlig resa!