söndag 27 september 2009

Gamla väskor...

Helgen har varit jättebra. Förfesten utgjordes av bokmässan med allt vad det innebär. Sedan rekreation ute vid en stor och djup sjö med underbara knoddar, en pappa med hans familj, räkor och vin. Allt detta följt av Syfestivalen i Borås med öm moder. Fast visst... Visst tyckte vi att det var en himla massa garn för att vara syfestival... Och himla massa quiltning... Och himla mycket pärlor... Och egentligen inga sytillbehör... alls... Inte ens synålar... Och visst saknade man flera av tygåterförsäljarna.... (fler dyker upp i Kista har jag sett) Men mysigt var det. Och velourer köpte jag. Och kul var det att mässan faktiskt var i Borås med sina textilanor. Och nästa år kanske den blir ännu större hoppas jag. Och skitgoda, inte alls apdyra frallor hade dom där. På Åhaga... Så jag är nöjd.

Helgen innebar däremot ingen sömnad att tala om. Passar därför istället på att lägga ut sommarens väskbeställningar från lite olika håll och kanter.
Och annars tänker jag att det är jättedyrt att inte ha bil. I alla fall i Göteborgs innerstad. I alla fall om man måste köpa all mat på Hemköp. I alla fall om man skall ha tag på vegetariska produkter. Jag tänker också att jag måste lägga in en femmans växel på jobbet i veckan. Och sy åtta par vantar med samma växel..... snart!

15 kommentarer:

Beata sa...

Håller med dig angående syfestivalen. Mysigt, men egentligen inte så jättemycket som var intressant för mig. Fina väskor!

Anja Allvin sa...

Fina och praktiska väskor! Jag ska också försöka mig på en sån. Har inget mönster så det får bli lite experiment.
Den första väskan är sydd i samma tyg som min dotters gamla byxor, hehe :-) :
http://leiaprinsessa.blogspot.com/2009/02/ett-blommigt-experiment.html

Strumpetossa sa...

Superfina väskor! Kul med syfestivalen, tyvärr kunde jag inte ta mig dit själv men det får bli nästa år. Ett förslag på lösning av bil är en bilpool (typ Sunfleet), funkar superbra för oss. :)

SiriR sa...

Høres ut som om du har hatt en herlig helg, så deilig!

og veskene er fine, fargeglade og søt modell.

Fangoria sa...

Fina väskor, funderar också på att prova sy en väska, de blir ju så snygga!
Ångrar att jag inte köpte det översta tyget nu när man sett det i olika fina kreationer...!
Tyget i tredje väska uppifrån, var har du köpt det? Hade en bit med bruna blommor, men det är nästan slut...=(

OttoPippi sa...

Fangoria: Det tyget kommer från en tygängel.... :-) :-) :-)

Stumpetossa: Hur dyrt är det att gå med i en bilpool??

Nakiito sa...

Jag älskar tyget på sista väskan. Vart har du köpt det? Har du mycket:-) av det?

OttoPippi sa...

Nakiito: Tyget är fyndat second hand på Erikshjälpen i Göteborg. Andra väskan av detta tyg, nu återstår bara en liten tygsnutt kvar tyvärr...

Strumpetossa sa...

Vi betalar ungefär 500:-/månad för att hyra bilen och åka och handla 4 gånger (i månaden...)

Men du kan ju titta på sunfleet.com för mer exakta priser och om dom har någon pool med bilar som står lägligt för er. :)

designk.carbin sa...

jättefina väskor, fina tyger..

Hanna sa...

Ja skynda dig med vantarna jag är SÅ nyfiken på hur vantarna kommer att se ut :-D

sygryn sa...

Oj, vad många fina väskor!
Jag skulle vilja ha en tygfestival istället, som är inriktat på att sy!

Strömming sa...

Tjusiga väskor!

Anonym sa...

vi är också med i bilpool, göteborgs bilkooperativ (som är den största i sverige). de har bilar över stora delar av stan. jättebra att ha tillgång till en ny, bra bil när man behöver den. kolla här: http://www.goteborgsbilkoop.se/

hälsar
mustafa

Hello sa...

Snygga väskor! Den sista röda var min favorit.

Och festivalen i Kista brukar också vara väääääldigt mycket garn, lappar, pärlor och scrapping :( Vilken tur för mig att jag är bortrest hela nästa helg. NOT!

Och kolla det där med bilpooler. Det verkar ju funka super i Götet! Min bror var tidigare med i en Sunfleet-pool, tror jag det var.