onsdag 13 maj 2009

Förlänga livet...

...försökte jag göra på de här:
Och resultatet blev såhär:
Vet inte om det blev så bra. Den enda gången som jag var med och försökte sätta på en knodd en av dessa byxor var de tydligen "sneda" eller nåt..... Kanske knoddpappan har haft bätte lycka? Jag vet faktiskt inte. Knoddarna byter byxor som när man byter blad vid bokläsning nu i de nya blöjfria tiderna.

Jag skulle behöva eran hjälp med en grej, kära OttoPippiläsare, jag vill nämligen skaffa mig en ny....
....kamera!!! Jag vill ha en som inte är för stor (stor kompaktkamera går bra, men inte så stor som hybriderna). En som man kan ha med sig i handväskan. En som man kan ha med sig i vardagen. En som man kan ta fram och plåta med när man helt plötsligt ser plåtbara ting. En som ändå tar bra bilder. En som det gärna skall gå att filma snuttar med. En som inte är alltför dyr. Vadå mycket begärt? :-) :-) Har ni några tips? Snälla?

24 kommentarer:

Strömming sa...

VA? Vill de inte ha de snygga brallorna!?! Knasknoddar säger jag!

Vi köpte en Canon Ixus 80 (nånting nummer) precis när i föddes eftersom mannen tappade vår kamera i asfalten (inte att rekommendera) Den ligger i prisklass 1500 pix ungefär och funkar superbra. Jag som har varit fotonörd är nöjd med att den har vanlig sökare också (bara canon) den funkar bra på alla avstång och i mörker och man kan filma. Jag kan dock inte ställa skärpedjupet riktigt som jag vill vid makro men annars är jag supernöjd. Snyggt brun är den också!

Madelene sa...

Skit snygga byxor! Jag har en hög ligger på sybordet jag med som väntar på att få muddar! Men saker och ting blir ju aldrig av av nån konstig anledning!

Minelo sa...

Jag tycker att byxorna blev ruskigt mycket snyggare med muddar!

Kan inte direkt hjälpa dig med kamera, eftersom vi har en alldeles för avancerad systemkamera =)
Men de flesta nya kompaktkameror verkar ta otäckt bra bilder och är relativt billiga. Vår var skitdyr OCH är svår att ta bilder med.

h. sa...

Min Vincent har gått i samma byxor hela veckan för det är de enda med tillräckligt många fickor på..de är väldigt korta i benen..ska försöka mig på din idé och se om det funkar. / Hanna

Får man fråga vad dina sötnosar heter?

h. sa...

Skulle också säga att vi köpte en sån där Canon Ixus till min dotter som älskar att fota och vi är också väldigt nöjda..även filmerna blir bra. / Hanna

Carolina sa...

Kan inte direkt hjälpa dig med kamera. Men en sak att tänka på är hur snabbt bilden tas efter det att man tryckt på knappen. I en systemkamera har man ingen fördröjning, vilket man får i en kompaktkamera.

anna sa...

Byxorna blev ju supersnygga!!
Kameror är jag tyvärr dålig på..

Strumpetossa sa...

Hej, vi har en Canon PowerShot A520 och jag har med den i skötväskan. Liten och kompakt, tar bra bilder och man kan filma med den. Blir okej filmsnuttar med ljud, så bra som de kan bli med en sån här kamera tror jag. :)

Fina byxor!

h sa...

Smart idé och blev ju snyggt! Jag älskar vår nya Canon EOS med inbyggd blixt som vi köpte på mellandagsrean, men den är kanske förstor? Tidigare hade vi en liten Nikon Coolpix (6 megapixel) som jag inte rekommenderar. Den strulade enormt (slukade batterier och hängde sig), men kanske vi hade råkat ut för ett måndagsexemplar...

Josefinaste sa...

Byxorna vart ju snyggare än de var innan! Hoppas att de satt bra sen i alla fall. =) Och så måste jag säga att kläderna i inlägget innan var helt bedårande!! =)

Pumla sa...

Jag tycker byxorna blev jättesnygga. Ett riktigt lyft får jag lov att säga :)

Hello sa...

Jag håller med Strömming om kameratipset! Vi har haft vår i fyra år nu och den är bara superbra!!!! Riktigt bra filmer blir det också!

Och Loppan sa direkt: det är mina byssor. Jag vij ha dom vita.
Så du kan ju skicka hit dem om de inte används hos er ;)

Doris_Assar sa...

Tycker brallorna blev supersnygga! :-)

Kameror vet jag inte så mycket om, lämnar tipsandet till bättre vetande medbloggare ;-) men hoppas att du mår lite bättre än häromdagen?! :-)

Lina sa...

Jag säger som ovanstående CANON!!

Och byxorna tyckte jag blev klart MYCKET snyggare med muddar!

U.K.M sa...

Supersmart med brallorna. Det där måste nog jag testa på flera av min sons byxor till hösten. Han vill gärna ha den typen av byxor som dina var på "förebilden" medan jag gärna vill ha muddar eftersom man ska "låsa fast" byxor i strumporna... Dessutom är nog mudd i midjan säkert mycket skönare än resår och knapp.
Lycka till i kameradjungeln!

Sherlock sa...

Halloj! Ang kamera. Vi är supernöjda med vår. den är smidigt, enkel och gör allt vi vill att den ska göra. filma och star kort snabbt- om man vill det. annars har man en annan inställning så fokuserar den till perfektion :D Pentax Optio L60 hetr den. Info om den: 10mega pixels 5x optisk zoom.. och så känner den av ansikten och väljer automatsik vilken inställning man bör ha.
Gav nog 2000 för den. Så det är mitt tips. Jag har ett till, åk till ett ställe som har igång kamerorna och testa!!

Kool Inka sa...

Snygga byxor! Säger som Sherlock: åk till en butik och känn på kamerorna. Snåla inte, köp helst ingen kamera under 1500-2000 kr. Undvik märken som HP, de är duktiga på datorer men usla på kameror. Canon, Sony, Pentax mm. är bra märken. Undvik de allra minsta kamerorna, det blir lätt rörelseoskärpa och stirra dig inte blind på antal megapixlar, en förstoring i A4-format behövs inte mer än 3MP. Fast nuförtiden har alla kameror minst 7 tror jag. Blir det för många MP så kan bildkvalitén bli lidande.
Har själv en digital systemkamera och en Sony P200 och är jättenöjd med kombon.

Kattching sa...

byxorna ser ju jättefina ut! jag har själv gått i samma tankar, att sätta mudd på några av min dotters urvuxna byxor men jag får bara inte tummen ur...

Anja Allvin sa...

byxorna blev så fina efter "livsförlänglingen!!!"
Och vad bra att du frågade om kamera, för jag behöver också en ny, tog del av alla komment.! Tack!

Strömming sa...

Idag har jag postat tunikan! Så du borde ha den på måndag. Hoppas den ska passa! :D

florin sa...

Åh, vilken fantastisk idé med brallorna, blev ju kanonbra!!!!

Moi! sa...

Bra idé att förlänga livslängden på byxorna! Men hur gör man med byxor som slits sönder vid knäna? Det lyckas alltid mina barn med innan de växer ur dem! Har du något tips?

OttoPippi sa...

Moi! : Tuffa knäförstärkare som döljer hålet är nog mitt svar :-)

Hawk and Weasel sa...

Håller med alla andra. Väldigt coola byxor.