måndag 26 januari 2009

Kollektion marknad 2009...

...utökades igår med två klänningar. Egentligen skulle jag sy en helt annan brunoreange klänning där jag hade bestämt mig för vändsytt med blixtlås i sprund. Det visade sig att det var mig totalt övermäktigt!! Efter ett antal svordomar och surande och sprättande gav jag upp och sydde istället dessa två som skulle ha betydligt enklare knäppningsfunktioner. Det är nämligen så att jag vill göra och pröva på lite olika knäppsätt (!) i kollektionen. Men jag ger inte upp, blixtlåset skall i det där jäkla klänningssprundet förr eller senare och den där klänningen SKALL samtidigt vara vändsydd... Tja, eller åtminstone ha infodring. Tips på hur man gör emottages tacksammast!!

Nåväl, i dessa valde jag däremot tryckknapp på lapp respektive enkla knytband. Båda med knäppningen i ryggen. Den ena klänningen fick egenhändigt tryckta blommor samt avvikande tråd vid snedslåkantningen. Match, match.


Material:
Matchande tyger från tygängel, men jag tror att de inhandlats på Hemtex. Cerise snedslå och tryckknapp från Bibbis samt lila snedslå från tygängel. Textilfärg från Panduro.

Modell:
Torid, i stl 80 och 68.

!!! :-)
Vad kul det var att producera inför något sånthär!! Håll ut alla kära byteskamrater - jag har inte glömt er! Jag vill bara producera lite marknadskläder så jag känner mig säker. Sen looovar jag att ta itu med era grejer! :-)
:-(
Usch, omorganisationer på jobbet med varsel och skit som vi inte får riktigt reda på eller klarhet i förrän om någon månad då beslutet tas... Fram tills dess blir det kamp vid förhandlingarna som gäller!!

21 kommentarer:

Lilla K sa...

Så fina de blev bägge två! Härliga färger och fina modeller! Lycka till med blixtlåsen! =)

Sandra sa...

Fina klänningar. Kan meddela att tyget är från Jysk, har själv båda varianterna här hemma.

Anna-Snoddas sa...

Underbara! Tycker särskilt om den randiga! :)

Usch vad trist med jobbet! Jobbigt att inte få reda på något på så lång tid! Kram!

Tiro sa...

Så fina!!! Gillar verkligen det blommiga tyget.

Hello sa...

Jättefina! Blev super med de tryckta blommorna. Ja, Jysk kommer tyget ifrån. Jag har också det randiga. 5 m... Det är ganska mycket, faktiskt...

Vad tråkigt med jobbet, hörru! En månad är väldigt lång tid i ett sånt läge. Hoppas de bestämmer sig fortare!

Du ska alltså ha den helfodrad och vändsydd med blixtlås? Har du tänkt dig en stickning runt hals och ärmar? I så fall kan du ju sy fast det ena (fodret) tyget med stickningen, sas. Du förstår nog vad jag menar? Mejla annars. Lycka till!

Y sa...

snyggt tryck!!

Anonym sa...

klänningarna är jättefina! skoj med täta inlägg från dej =) drog mej till minnes ett annat inlägg om klänning, vändsytt och dragkedja och hittade av en slump tillbaka dit =) vet inte om det är till hjälp men kolla här : http://fnurr.blogspot.com/2009/01/tack-thea.html

kram tina-tisa

LumLum sa...

Kanonfina klänningar! Och du behöver nog inte hitta på några utmaningar för dig själv, du verkar ha fullt upp ändå. ;)

Errajka sa...

Otroligt att alla blir drabbade mer eller mindre av lågkonjukturen. Fy, att allt bara kan rasa...
Men nu till klänningarna! Precis som igår sitter jag och ler när jag läser och ser dina bilder
:) Skitsnyggt, och du verkar inte vara en som fegar ur när det ska provas olika modeller och typer.

Helena sa...

Fina klänningar! Jättesnyggt tryck.

LinSar sa...

Söta till max.Lycka till med blixt låset.Det kommer du klara galant jag lovar.Ge inte upp bara.Men det gör du såklart inte;)

jenny sa...

Jättefina klänningar! Kul med marknad. Jag tycker att knäppningen i ryggen blev jättejuste.

Heilt spesiell sa...

Så flotte de var.Forsegjorte og herlige stoffer.Genialt med trykknappen på den ene.Den patenten må jeg kanskje prøve en gang!

Mian sa...

Vad tråkigt med arbetet, alltid jobbigt med sådan osäkerhet!

Jättefina klänningar, särskilt den randiga!

Kaja sa...

Jättefint! En riktig syskon-kombination. Samma färger på båda tjejerna, fast olika mönster! (tips: bra försäljningsargument!!)

anna sa...

Jättefina! Tycker om tygerna!

Gulligan sa...

Jättefina!!! Blixtlås har jag fobi för :)

Skaparstigen sa...

Snygga färger! Jag gillar inte heller blixlås efter att jag sydde sönder maskinen på ett i somras.

Hälsning från A: bbbbbbbbb¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨32

Ett Tu Tre sa...

Söta klänningar! Gillar färgerna och särskit de tryckta blommorna, att det sen är en så klädsam klänningsmodell gör ju inget.

Jag gillar inte heller dragkedjor såvärst, får aldrig det riktigt snyggt. Går det att välja gör jag hellre knappar och knapphål.

Hoppas det ordnar sig med jobbet. Det blir lätt dålig och spänd stämning när man står inför något sådant. Dessutom mår man nästan ännu sämre av själva ovissheten. Hoppas allt ordnar sig til det bästa för dig!

s n o r k sa...

Klänningarna är jättefina!
Och jag är som du, gillar att prova olika "knäppsätt".....haha!
Kram!

Strömming sa...

Jättesnygga klänningar! Vändsy kan jag inte men såg att du ju klurat ut det nu! Vad fint det var med knapp på lapp!!

Hoppas allt löser sig med jobbet, det är skitjobbigt när det är sådär. Hade så på mitt förra jobb med masa varsel och elände.