onsdag 21 maj 2008

Det steg en tygängel ned...

Mitt bland allt det hemska i går med kattdöd och elände steg min tygängel ned...

Jag fullkomligt älskar ju allt (nåja, nästan i alla fall) som har med 60-talet och 70-talet att göra. Och Katrin Bawah, (min snälla, snälla mamma) har ju som bekant varit textilkonstnärinna sedan 60-talet. Jag har alltid gillat hennes tidiga, skitfräcka grejer! Har nog också ofta påpekat detta! När det begav sig gjorde hon ganska mycket eget tyg, designade mönstret och lät trycka upp tyget. Inte har jag fattat att det faktiskt funnits tygstumpar KVAR av dessa störtsköna tyger!!!

Och när jag mådde som sämst i går kom hon hem till mig och gav mig dessa tyger! Det är visserligen bara spillbitar men ack så fräcka! Det finns faktiskt ingen annan som har dessa tyger (det var ju liksom ingen stor upptryckningsproduktion vi talade om. Jag tror att det mest gjordes kläder som mamma själv använde då det begav sig , rätta mig om jag har fel mamma - men jag vet att jag har sett foton på dig i fräna A-linjeformade klänningar och snygga kepsar i dessa tyger). Jag lovar hur som helst att göra nåt häftigt av dem!!

Min favorit är det första tyget!!! Gula gubbar med stora ögon mot lila bakgrund!!! Vill att det skall tryckas upp igen!! Älskar det! Tack min tygängel för alla dessa tyger!!
12 kommentarer:

vouffen sa...

Vad tråkigt mer er katt!!! Jag fasar för den dagen då vår lilla jamande älskling går bort... de blir ju som familjemedlemmar. Kramar!

Vilka underbara tyger!!! Älskar oxå det lila med gubbarna! Och vad kul att de är så unika, lite avis blir man ju ;) ska bli jättekul att se vad du hittar på för snyggt att sy!

Mia sa...

Hej,
Jag har hittat din blogg via áYeliqa. Roligt att se en annan tvillingmamma som syr :-) Kollar in här fler gånger framöver.

Susanna sa...

Det är härligt med omtänksamma mammor! Vilka fräcka tyger hon kom med! Ser fram emot att se kreationer utav (även) dessa tyger framöver!

á Yeliqa sa...

Oj det var INTE illa. Tänk vilken skatt hon kom med. Jag är inte alls avundsjuk på nåt sätt *sitter här och drägglar* :)
Det ska bli spännande att se vad du hittar på för kul.

PS! Jag har utmanat dig i min blogg :)

Jes sa...

Vilken underbar mamma du har, som kom förbi med tygerna, så fräcka tyger hon gjort!!! Hon är jätteduktig.

jejja_79 sa...

tråkigt med lilla katten, vet själv när våran gick bort för tre år sedan, grät i tre dagar på jobbet.... =( Men desto roligare med en mamma som lättar upp stämningen. superfint tyg och om det så skulle bli nyproduktion så är jag gärna med ...... =)

made by ellan sa...

Vilka underbara tyger! Vackra färger och fräcka mönster.
För mig skulle dessa ge viss ångest att sätta saxen i.
Det ska bli kul att se vad du använder dem till.
Du får gärna höra av dig om det blir aktuellt med att trycka tygerna igen.

Gulligan sa...

Vilka snygga tyger!!

Susanna sa...

Jag har en utmaning till dig på min blogg!

Hello sa...

Vilka härliga tyger! Min favorit är det med de gröna ringarna!

Carolina sa...

Underbara tyger!
Trycker du upp av det första köper jag!!!!

rino sa...

vilken bra mamma du har:-)